În replică Oprișan i-a transmis:”Hayssam, nu mai vorbi!” În felul acesta a facut referire la niște fotografii în care Ciolacu apare însoțindu-l în partide de vânătoare pe omul de afaceri Omar Hayssam.

De asemenea au fost contre și între Nicolae Bădălău și Viorica Dăncilă. Premierul a susținut în sedința informală că la vârful partidului este nevoie de reîmprospătarea echipei, de oameni tineri care să nu fie implicați în scandaluri de corupție sau sa aibă dosare penale. Președintele PSD Giurgiu și ministrul Economiei i-a răspuns că propunerea cu tineri nu are logică și că trebuie oameni cu experiență de anvergură.

Premierul a mai avut contre și cu Radu Moldovan, preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, care i-a reproșat lui Dăncilă că lucrurile merg prost, că nu sunt bani, că fondurile pentru inundații au fost gestionat ineficient. La toate astea, Dăncilă a dat o replică dură: „Ce vreți? Să plecăm de la guvernare?”

Întrebată despre contrele dintre Ciolacu şi Oprişan, premierul a arătat că este vorba doar despre „păreri divergente”.

„Contre, eu nu aş spune acest lucru. Sunt păreri divergente, este normal, şi într-o familie putem avea opinii diferite. Şi este foarte bine că fiecare îşi spune punctul de vedere. Este bine să ascultăm părerea tuturor pentru a ajunge la opinia care într-adevăr este potrivită. Au existat discuţii divergente nu numai între Marian Oprişan, Marcel Ciolacu au existat opinii diferite, dar eu sunt convinsă că la finalul şedinţei toţi vom merge în aceeaşi direcţie şi aceste opinii nu au influenţat modul de abordare pe care îl vom avea în perioada următoare”, a precizat Viorica Dăncilă.

Liderul interimar al PSD a susţinut că nu simte tensiuni în partid. „Nu (sunt tensiuni -n.r.). Eu îi simt foarte aproape pe colegi, simt dorinţa partidului de a învăţa din ceea ce a greşit şi a merge înainte mult mai puternic şi mult mai unit. Şi cred că acest lucru este important şi, dincolo de aceste declaraţii, este importantă percepţia electoratului în perioada următoare”, a menţionat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a precizat că Marian Oprișan și Marcel Ciolacu vor reuși să se înțeleagă pentru că "nu au altă soluție”

"Nimeni nu o accepte să avem divergente în loc să avem propuneri, sau opinii, sau proiecte pentru viitorul partidului", a concluzionat premierul.

Social-democraţii au votat şi o rezoluţie, potrivit căreia cei care candidează pentru funcţii în PSD nu au voie să se atace între ei, altfel vor fi excluşi.