Țuțuianu și-a înaintat demisia pe 7 februarie și a confirmat acest fapt astăzi, pe blogul său. Acesta spune că gestul lui este "un semnal de alarmă". "Suntem foarte aproape de alegerile locale, avem toate şansele să câştigăm aceste alegeri şi constat că unii dintre noi se tem, parcă, de victorie. Sau nu şi-o doresc, din motive pe care refuz să le înţeleg", scrie senatorul.
Acesta ar fi trebuit să fie candidatul USL la președinția CJ Dâmbovița, dar dă de înțeles că se îndoiește de "existenţa sau nu a unei disponibilităţi totale de angajament din partea întregii echipe a PSD Dâmboviţa". Țuțuianu precizează că nu renunță la funcțiile politice pe care le deține la nivel național, de secretar executiv al PSD și de membru în Biroul Permanent al Senatului României. "Rămân "în meci" indiferent de postul pe care-l voi ocupa", încheie el.
Retragerea sa pune PSD problema găsirii unui candidat pentru CJ, după ce nici candidatura USL la primăria Târgoviște nu este stabilită limpede.
Meci local, cu prelungiri la centru
Conform unor informații vehiculate în mediul politic, meciul se joacă între Țuțuianu, pe de o parte, și veteranii conducerii PSD Dâmbovița, Ion Stan și Gheorghe Ana pe de altă parte. În ședința în care și-a înaintat demisia, Țuțuianu și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa de combativitate a celorlalți lideri locali ai PSD, acuzându-i chiar de negocieri secrete cu PDL Dâmbovița. Ținta nemulțumirilor ar fi Victor Sanda și Gheorghe Ana. Cum Ion Stan, președintele PSD Dâmbovița, a luat partea vechilor săi colegi de partid, Țuțuianu și-a înaintat demisia și a prezentat cazul forurilor superioare. Mai concret, Comitetului Executiv al PSD de acum două zile, unde, însă, nu a obținut câștig de cauză.