“Poate că Thorsten Frings nu este într-o formă de top, dar joacă totuşi fotbal la un nivel înalt, acest lucru nu poate fi negat. Dar dacă nu mai este dorit, să i se spună în mod cinstit. Cel puţin respect şi loialitate merită un merituos jucător al naţionalei”, a spus mijlocaşul lui Chelsea.

Antrenorul Joachim Low l-a exclus din lot pe atacantul Kevin Kurany, după ce acesta a ratat plecarea autocarului echipei (la sfârşitul partidei cu Rusia), ocupat să discute cu prietenii. Thorsten Frings se simte şi el bătaia de joc a antrenorului, după ce a fost lăsat să joace doar şase minute în ultimele două meciuri (cu Ţara Galilor şi Rusia).

Germania s-a impus în ambele partide, 2-1 cu Rusia şi 1-0 cu reprezentativa galeză.

Low, susţinut de Beckenbauer

“Mă miră atitudinea lui Ballack, mai ales că s-a adresat presei, sunt dezamăgit de modul în care acesta a reacţionat, mai ales că după meciurile cu Ţara Galilor şi Rusia nu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de deciziile luate de mine”, a fost reacţia lui Low.

Franz Beckenbauer, legendă vie a fotbalului german, intervine şi el în scandal spunând: “Tot timpul se plâng. Au devenit o adunatură de mimoze, este de necrezut ce se întamplă. Ar trebui să vorbească mai puţin şi să joace fotbal. Să arate pe terenul de joc în ce forma sunt”.