Evenimentul Zilei > International > SCANDAL la nivel INTERNAȚIONAL. ISRAEL, la un pas de a TRAGE într-un AVION RUSESC. PUTIN a fost EXTREM DE FURIOS
SCANDAL la nivel INTERNAȚIONAL. ISRAEL, la un pas de a TRAGE într-un AVION RUSESC. PUTIN a fost EXTREM DE FURIOS

SCANDAL la nivel INTERNAȚIONAL. ISRAEL, la un pas de a TRAGE într-un AVION RUSESC. PUTIN a fost EXTREM DE FURIOS

Israel a recunoscut public că a lovit peste 100 de convoaie Hezbollah și alte ținte din Siria pe parcursul războiului civil care a ținut opt ani în Siriei.

Forțele aeriene din Israel aproape au doborât un avion rusesc care se îndrepta spre spațiul aerian israelian în 2015, a declarat fostul ministru al apărării, Moshe Ya'alon, într-un interviu acordat sâmbătă.

„La începutul prezenței ruse în Siria, a existat un caz în care un pilot rus aproape a trecut granița noastră peste Golan Heights. Dacă ar fi fost un avion sirian, l-am fi doborât ”, a declarat Ya'alon agenției de știri RIA Novosti.

Potrivit lui Ya'alon, Israelul a identificat avionul pe măsură ce se apropia și, deși îl identificase ca fiind rus, IAF era pregătit să-l înlăture dacă nu schimba cursul. Ya'alon a spus că contactul a fost făcut cu baza aeriană condusă de ruși Khmeimim din Siria, urmărind pericolul în care avionul se afla și urmând avertismentele, avionul schimbând imediat direcția.

„Problema a fost rezolvată imediat”, a spus el.

Incidentul a avut loc la scurt timp după ce Moscova a intervenit în conflictul sirian în septembrie 2015. La scurt timp după aceea, Israel și Rusia au pus în aplicare un mecanism de deconflicție pentru a evita ciocnirile accidentale în spațiul aerian sirian unde ambele forțe aeriene sunt active, scrie Jpost.