Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal cu manele și cătușe la Mamaia. Weekend cu record de turiști și amenzi, pe litoral
Scandal cu manele și cătușe la Mamaia. Weekend cu record de turiști și amenzi, pe litoral

Scandal cu manele și cătușe la Mamaia. Weekend cu record de turiști și amenzi, pe litoral

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, din Craiova, aflați în vacanță la Mamaia, pleacă de pe litoral cu dosare penale după ce au provocat un scandal monstru pe plajă cu boxele pe care ascultau manele.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16,00 când polițiștii din Mamaia au fost alertați că pe terasa unui hotel din stațiune a avut loc o altercație între patru turiști și administratorul plajei din față. Din primele cercetări a reieșit că cei patru craioveni s-au dus cu o boxă pe plajă și au dat drumul la manele pentru a se distra.

La solicitarea turiștilor deranjați de intensitatea ridicată a muzicii, un agent de pază i-a rugat pe cei patru să dea mai încet volumul. Omul a fost trimis „la plimbare”, iar în sprijinul acestuia a venit administratorul, însă nici acesta nu a fost convingător. Dimpotrivă, atât el cât și agentul de pază au fost agresați și înjurați.

   

În urma alertei la 112, la fața locului au ajuns mai mulți jandarmi ai Grupării Mobile Constanța, care erau la un minut distanță de hotelul în care erau cazați craiovenii petrecăreți. Scandalul a luat amploare și cei patru au fost încătușați pentru că indivizii au refuzat să se legitimeze, strigând că ei au venit din Marea Britanie în concediu, au devenit agresivi și au început să arunce cu ce le-a ieșit în cale.

Identitatea lor a fost stabilită la sediul Poliției Mamaia, unde au fost duși, la audieri, de către jandarmi. Potrivit polițiștilor, este vorba de patru persoane, din Craiova, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Soțiile lor au fost puse la punct, fiind rugate să respecte legea.

Peste 150.000 de turiști și-au petrecut acest weekend pe litoral. A fost și weekendul în care  echipele de control au dat un număr record de sancțiuni. Cele mai multe amenzi au fost luate de proprietarii teraselor și cluburilor din Mamaia și Satul de Vacanță, dar și de către administratorii unor plaje din Eforie, pentru că nu le-ar fi impus turiștilor să păstreze distanțarea fizică sau să poarte măști în spații închise.

Două cluburi și două terase au fost amendate de polițiștii din Mamaia, cu sume cuprinse între 2000 și 10.000 de lei, pentru „neluarea măsurilor privind respectarea normelor de protecție sanitară și neasigurarea distanțării fizice între clienți”. Polițiștii de la Ordine Publică au luat la pas zona de lux a stațiunii Mamaia ca să verifice  dacă terasele și cluburile de acolo acționează pentru limitarea infectării cu virusul Covid-19. Amenzile au însumat 21.000. de lei.

   

Intrările pe terase sau în cluburi, deși supravegheate de agenți de pază, erau aglomerate, pline de tineri care nu păstrau distanțarea fizică. În cluburi și terase tinerii petreceau umăr la umăr. Un agent de pază, al unui club din nordul stațiunii Mamaia  a declarat că nu sunt obligați să ceară, turiștilor, respectarea măsurilor de protecție. A fost unul dintre cluburile amendate.

Controale au fost și în Eforie Nord, pe timp de noapte, dar și în Constanța, în Satul de Vacanță. Potrivit IPJ Constanța, peste 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor de control au verificat în ultimele 24 de ore respectarea măsurilor de protecție sanitară, în principalele zone aglomerate de pe litoral, pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS Cov-2. Amenzile adunate în weekend au ajuns la aproape 200.000 de lei.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: