Expoziţia debutează sâmbătă, 24 iulie, cu activităţi interactive pentru întreaga familie. Copiii vor avea ocazia să înveţe activ despre biodiversitate, colorând planşe, apoi, alături de părinţii lor vor participa la cultivarea de salate gustoase si decorative. Obiectivul este acela de a încuraja consumul de plante aromatice din propria gradină ecologică, ce poate fi amenajată chiar şi pe balcon.
Expoziţia mai cuprinde o structură cu imaginile şi mesajele campaniei, precum şi un chioşc cu panouri informative referitoare la ce înseamnă biodiversitatea, cum ne ajută să supravieţuim, care sunt ameninţările la adresa acesteia şi mai ales cum ne putem implica, fiecare în parte, pentru a o proteja.
Activităţile se vor desfăşura sâmbătă, 24 iulie, între orele 10:00 şi 18:00, urmând ca expoziţia să poată fi vizitată în Piaţa Sfatului până pe 6 august 2010.
A doua oprire a expoziţiei intinerante
Braşovul este cel de-al doilea oraş care găduieşte expoziţia “Satul Biodiversităţii” din România; primul eveniment a avut loc pe 22 mai, de Ziua Internaţională a Biodiversităţii, în Parcul IOR din Bucureşti, expoziţia fiind vizitată de peste 3,000 de persoane.
Expoziţia face parte din Campania Biodiversităţii a Comisiei Europene, care a fost lansată in aprilie şi se desfăşoară concomitent în şase state membre cu un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii – România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda.
Iniţiativa Comisiei are la bază un recent studiu Eurobarometru care arată că mulţi europeni nu înţeleg semnificaţia termenului biodiversitate şi nu cred că sunt bine informaţi în ceea ce priveşte pierderea ei.
De aceea, campania îşi propune să contribuie la creşterea gradului de responsabilizare a publicului prin educare şi prin generarea unui angajament comun al cetăţenilor şi autorităţilor locale.