Șase români, judecați în Suedia pentru trafic de persoane

Șase români, judecați în Suedia pentru trafic de persoane

La Gothenburg a început miercuri procesul împotriva a şase bărbaţi suspectaţi de apartenența la o reţea de trafic de persoane ce aducea tinere din România în Suedia pentru a se prostitua, relatează publicaţia The Local în pagina electronică, citată de Mediafax.

“Femeile stăteau toată noaptea, în fiecare zi a săptămânii. Ziua, dormeau într-un apartament şi se pregăteau pentru noaptea următoare. Nu aveau altă viaţă în afara acestei activităţi”, a declarat procurorul Thomas Eliasson pentru agenţia de presă TT. Conform lui Eliasson, reţeaua de prostituţie este una dintre cele mai extinse descoperite în Suedia. “Aceşti bărbaţi au adus femeile aici. Este vorba exclusiv de prostituţie în stradă”, a mai declarat Eliasson.

Femeile erau obligate să “raporteze” zilnic activităţile către unul din cei şase bărbaţi care le controlau. Ele nu aveau chei de la apartamentul în care locuiau. Eliasson speră că cel puţin trei sau patru din cele 11 femei vor participa la proces. Majoritatea s-au întors în România iar una dintre ele are permis de şedere temporară în Suedia.

Per Ottosson, un reprezentat al poliţiei din districtul cu pricina, a declarat că nu se vor mai face alte arestări în acest caz. Se pare că cei şase acuzaţi au trimis peste 150.000 de dolari în România, bani proveniți din activităţile celor 11 femei pe străzile din Gothenburg în decurs de un an.

Ne puteți urmări și pe Google News