Sarkozy, tot mai nepopular

Sarkozy, tot mai nepopular

Cota de popularitate a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy a atins, la sfârşitul lunii septembrie, 26 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 2007, imediat după alegerea sa în prima funcţie în stat, potrivit unui sondaj realizat de institutul TNS Sofres Logica la comanda publicaţiei "Figaro Magazine".

Aproximativ 72 la sută dintre respondenţi au declarat că nu mai au încredere în şeful statului, cifră fără precedent în ceea ce îl priveşte pe actual lider de la Palatul Elysee.

Premierul Francois Fillon a intrat şi pe panta descendentă a popularităţii după ce 60 la sută dintre francezii chestionaţi au răspuns că acesta nu mai beneficiază de încrederea lor. De cealaltă parte, directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI), socialistul Dominique Strauss-Kahn, se bucură de o popularitate de 45 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-27 septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane. Studiul vine în contextul nemulţumirii populare privind proiectul de reformare a sistemului naţional de pensii avansat de Sarkozy, dar şi al criticilor interne şi externe legate de expulzarea imigranţilor de etnie romă.

Ne puteți urmări și pe Google News