Sărbătoarea muzicii cu Angela Gheorghiu

Sărbătoarea muzicii cu Angela Gheorghiu

Celebra soprană va concerta în această seară, alături de Dan Grigore şi de Gabriel Croitoru, la Sala Mare a Teatrului „Ion Luca Caragiale”.

Sărbătoarea muzicii, parte din consacrata „La fête de la musique”, o aduce pe soprana Angela Gheorghiu din nou în România. În această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), renumita interpretă va fi acompaniată de alte „nume grele”: pianistul Dan Grigore, jazz-manul Johnny Răducanu, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Mihai Ungureanu.

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional, va fi amfitrionul spectacolului, dar va recita şi poezie alături de alţi mari actori invitaţi: Victor Rebengiuc, Radu Beligan şi Horaţiu Mălăele.

Caramitru nu a dorit să dezvăluie nimic din ceea ce se va petrece pe scenă, spunând doar că programul va fi o alăturare „a ceea ce fiecare artist ştie să facă mai bine”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angela Gheorghiu şi-a exprimat entuziasmul de a cânta la Teatrul Naţional, subliniind că ocaziile de a fi în România, pe o scenă profesionistă sunt foarte rare, din cauza faptului că nu există săli de concerte dotate corespunzător. „Vreau să fie acesta doar un splendid început”, a spus soprana, joi, într-o conferinţă de presă, la Teatrul Naţional.

Pian Yamaha pentru Dan Grigore

„Angela rămâne una dintre marile cântăreţe ale lumii, de care ar trebui să fim mândri”, a declarat Victor Rebengiuc, pentru EVZ.

„Poezia s-a născut din muzică, iar acest spectacol va fi o împletire sublimă între cele două arte”, a declarat maestrul Dan Grigore, care va cânta atât singur, cât şi la patru mâini, alături de Mihai Ungureanu, solist concertist al Filarmonicii „Oltenia”. Ion Caramitru a anunţat că va fi inaugurat în această seară noul pian achiziţionat de TNB la sfârşitul anului trecut, pe care pianistul Dan Grigore „a acceptat să-l atingă pentru prima dată”. „Evident, am fi vrut să fie Steinway, dar nu s-a putut, aşa că am licitat pentru un Yamaha”, a explicat Caramitru.

Concertul de la TNB, care va dura în jur de o oră şi jumătate, face parte dintr-o serie de evenimente internaţionale cunoscute sub numele de „La fête de la musique”. Manifestarea se desfăşoară, în România, cu o săptămână întârziere. Sărbătoarea muzicii a fost iniţiată în Franţa, în 1982, şi se ţine, prin tradiţie, pe 21 iunie, în peste 350 de oraşe ale lumii.

Caramitru va monta „Toţi fiii mei”

În toamnă, stagiunea de teatru de la Naţional va începe cu spectacolele „Toţi fiii mei” şi „Tartuffe”. Piesa lui Arthur Miller va fi pusă în scenă de Ion Caramitru, iar Victor Rebengiuc şi Sanda Toma vor fi în rolurile principale. A doua piesă, după Molière, va fi în regia lui Andrei Belgrader şi îl va avea ca protagonist pe Horaţiu Mălăele. Tot în prima parte a viitoarei stagiuni va avea loc premiera piesei lui Eric Emmanuel Schmitt, „Tectonica sentimentelor”, pe care o va pune în scenă Nicolae Scarlat.