Salvaţi de la naufragiu de Regele Ferdinand

Salvaţi de la naufragiu de Regele Ferdinand

Fregata Regele Ferdinand a reuşit astăzi după amiază să recupereze din largul mării, patru persoane aflate pe un iaht, la 13 mile travers de Gura Portiţei.

Cei patru, trei bărbaţi şi o femeie, navigau de la Sulina spre Eforie Nord când la un moment dat s-a pornit furtuna şi din cauza valurilor mari, nu au mai putut controla ambarcaţiunea. Au emis semnal de urgenţă pe frecvenţa radio care a fost recepţionat  de fregata "Regele Ferdinand" aflată în apropiere, într-o misiune. Cei patru români au fost urcaţi la bord iar ambarcaţiunea  este acum tractată pentru a fi dusă spre capătul digului de sud al portului Constanţa. Purtătorul de cuvânt al Statului major al Forţelor Navale maior Cornel Pavel a declarat pentru EVZ că  în jurul orei 19,30 naufragiaţii vor fi debarcaţi pe iahtul cu care vor naviga astfel cale de 3 mile marine (5-6 km)  spre portul turistic din Eforie Nord.

Potrivit unui comunicat oficial al MApN , operaţiunea de salvare a iahtului " Rechinul" a fost executată la solicitarea Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române. "Nava militară va continua activităţile de instrucţie pe mare în cadrul programului de pregătire pentru participarea la operaţia "Atalanta", se mai arată în comunicat. În plus, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a citat prin Ordin de zi pe unitate echipajul fregatei "Regele Ferdinand" "pentru îndeplinirea cu succes a misiunii de asistenţă şi salvare".

Ne puteți urmări și pe Google News