Unul dintre cuvintele cu care asociem vara este salata. Acestea se consumă fie simple, fie alături de preparate din carne la grătar. Salatele sănătoase, gustoase și aduc organismului un aport important de vitamine și minerale.

În continuare vă prezentăm câteva rețete se salate care sperăm că vor ajuta să aveți cât mai multă energie și un stil de viață echilibrat.

Salata de roșii cu ceapă este ideală pentru zilele toride de vară. Este o salată sănătoasă, ușor de preparat și potrivită pentru cei care sunt la dietă. Salata de roșii cu ceapă se servește ca garnitură pentru preparatele din pui la grătar. O mai poți servi și simplă, cu brânză de capra rasă pe deasupra și focaccia .

Salata de vara cu somon afumat este o salată ușor de preparat, ideală pentru persoanele ocupate. Somonul afumat, baconul crocant și dressingul cremos fac din această salată un deliciu. Salata de somon se servește simplă, ornată cu dressing și felii de lipie sau focaccia.

Salată cu roșii și mozzarella este una dintre cele mai rapide și ușoare salate de vară. Alături de frunze proaspete de busuioc, această salată este una dintre micile plăceri ale verii. Salata de roșii cu mozzarella se servește alături de preparate din carne la grătar, sau simplă, cu foccacia.

Salată libaneză Tabouleh este o salată răcoroasă, potrivită pentru zilele caniculare de vară, originară din Liban. Ingredientele de baza ale acestei salate sunt pătrunjelul, grâul, roșiile și ceapă. În cultură arabă, tabouleh este servită ca aperitiv, alături de salată verde. Această salată este foarte sănătoasă, gustoasă și foarte ușor de preparat. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneză, humus, kebab și preparate din carne la grătar, condimentate. Salata poate fi consumată imediat sau o poți ține câteva minute la frigider.

Salata grecească este o salată ușor de preparat, ideală pentru zilele de vară. Roșiile zemoase, castravetele crocant, feta cremoasă și măsline sărate dau un gust proaspăt acestei salate. Salata grecească se servește imediat după preparare, cu lipie crocantă. Salata se poate servi și alături de preparate din carne la grătar, sau ca atare, cu foccacia.