Şahtior, prima rundă cu Dinamo

Şahtior, prima rundă cu Dinamo

Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, cele două mari rivale din fotbalul ucrainean, se vor bate în această seară, de la ora 19.30 (în direct la Telesport), în manşa întâi a semifinalelor Cupei UEFA.

După ce a trecut în „sferturi” de Marseille, Şahtior, formaţie pregătită de Mircea Lucescu, ţinteşte finala ultimei ediţii din istorie a Cupei UEFA, competiţia urmând să fie înlocuită din vară de mult mediatizata Europa League. După 25 de etape disputate în campionatul ucrainean, Dinamo Kiev se află pe prima poziţie a clasamentului, cu 64 de puncte, la 12 lungimi în faţa minerilor lui Mircea Lucescu.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi la Kiev mâine-seară (azi)”, a mărturisit Răzvan Raţ, fundaşul echipei Şahtior Doneţk, actor principal al duelurilor Dinamo - Şahtior din ultimii şase ani. Va fi un nou prilej de revanşă şi pentru Mircea Lucescu, cel care, încă de la sosirea în Ucraina, i-a acuzat pe rivalii de la Kiev că sunt favorizaţi de federaţie. În cealaltă semifinală, de la ora 21.45 (în direct la Pro TV), pe „Weserstadion” din Bremen, se vor confrunta Werder şi Hamburger SV.

Ne puteți urmări și pe Google News