Evenimentul Zilei > Actualitate > Saci cu pamperşi în albiile râurilor
Saci cu pamperşi în albiile râurilor

Saci cu pamperşi în albiile râurilor

Mai multe firme au aruncat deşeuri provenite din sistemul sanitar în apele interioare ale judeţului, deşi fuseseră plătite să le incinereze.

„Este o practică a unor societăţi comerciale, care cel mai probabil îşi au sediul social în alte judeţe, să ia de la cămine de bătrâni, spitale, creşe saci cu gunoaie, fiind plătiţi de aceste unităţi pentru a le incinera. Cum incinerarea costă foarte mult, firmele şi-au făcut un obicei din a arunca în apele interioare ale Doljului tot ce colectează pe bani, fără niciun regret“, a declarat ieri comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, Marin Costache.

Deşeurile pot fi văzute pe cursul tuturor apelor interioare. „Nu e vorba de câteva pungi de plastic, ci de sute de saci, saci întregi, aruncaţi peste tot. Cantităţi semnificative sunt pe albia râului Baboia. Sunt şi saci cu pamperşi uzaţi“, a mai spus comisarul.

Acesta a solicitat ieri tuturor autorităţilor din Dolj să contribuie la identificarea unităţilor care au contracte cu societăţile respective. Poluarea apelor interioare ale Doljului atinge cote alarmante. Numai la controalele efectuate în martie, comisarii au aplicat amenzi de 225.000 de lei primăriilor care permit depozitarea deşeurilor şi care nu au asigurat curăţarea albiilor râurilor respective.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: