Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a aflat ACUM. De ce nu e bine să îţi ţii câinele în braţe
S-a aflat ACUM. De ce nu e bine să îţi ţii câinele în braţe

S-a aflat ACUM. De ce nu e bine să îţi ţii câinele în braţe

Un articol apărut în publicaţia Psychology Today arată că gestul stăpânului de a-şi strange câinele în braţe nu este perceput ca pe o dovadă de afecţiune. Conform aceleiaşi surse, impresia animalului este chiar contrară.

În timp ce copiilor le place să se cuibărească în brațele părinților, câinii se simt "imobilizați" când sunt strânși în brațe, informează Agerpres, citând Psychology Today. A bloca astfel un câine îi provoacă acestuia stres și anxietate. Societatea veterinară americană pentru comportament animal afirma în urmă cu câțiva ani că acest gest poate face animalul să muște persoana, deşi această nu vrea decât să îşi manifeste dragostea.
Mai mulți factori trădează anxietatea la câini. Cel mai des animalul întoarce capul sau închide ochii, uneori parțial, omul putând vedea partea albă a lor. Alte semne care arată că gestul nu îi convine patrupedului sunt urechile îndreptate spre lateral. El își mai poate linge buza inferioară, căsca sau ridica o labă. În articol se recomandă proprietarilor de câini să își arate afecțiunea prin mângâieri, cuvinte de laudă și încurajare sau câte o bucățică din ceea ce îi place să mănânce.