Preşedintele PNL, Crin Antonescu continuă războiul său steril cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. El l-a ameninţat sâmbătă, la Antena 3, cu excluderea din partid, pentru a doua oară în două luni, şi l-a criticat pentru faptul că, în timpul campaniei de demitere a preşedintelui, a denunţat semnarea de către PNL a unui protocol controversat cu sindicatul condus de col.(r) Mircea Dogaru.
Crin Antonescu a făcut, ieri, un pas înapoi. El a afirmat că nu va fi el cel care va propune excluderea din partid a lui Chiliman.
Atacul şefului PNL la adresa lui Chiliman a avut loc în condiţiile în care primarul nu a menţionat numele lui Antonescu în ultimele şase luni. Ultima referire la preşedintele PNL a fost făcută în în aprilie 2012, după ce Chiliman a fost mazilit din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti. Nici până astăzi, Antonescu nu a prezentat motivele care au stat la baza deciziei de a-l exclude pe Chiliman. De altfel, de câte ori vorbeşte de conflictul său personal cu Chiliman, foloseşte sintagma „motive despre care nu vreau să vorbesc”.
Pentru a forţa excluderea primarului sectorului 1 din PNL, Antonescu a invocat ideea unei trădări în favoarea preşedintelui Traian Băsescu. Aşa au stat lucrurile după ce Chiliman a criticatsemnarea de către Daniel Chiţoiu (preşedinte PNL ad- interim) a unui protocol cu sindicatul lui Dogaru, în care se propunea desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS. Primarul nu a criticat conducerea PNL şi nu a făcut vreo referire la Băsescu. Acuzaţia de blat este demontată şi de datele BEC, care arată că sectorul 1 s-a clasat pe primul loc la capitolul prezenţă la vot la referndum.
Prezenta la referendum în sectorul 1 anihilează acuzaţiile de blat cu preşedintele Băsescu.
CITIŢI ŞI:

  • Chiliman, ameninţat din nou cu excluderea din PNL
  • Antonescu poate rata Senatul
  • Tăriceanu, ofertat de Chiliman să candideze în sectorul 1
  • Ponta se bazează pe primarul Andrei Chiliman la alegerile viitoare