Peskov, citat de TASS a declarat că „Preşedintele rus speră la mai bine şi doreşte în continuare să scoată relaţiile noastre bilaterale din cea mai profundă criză în care se află, aşa cum a spus în mod repetat. Această abordare se menţine, dar nimeni nu va suferi în cazul în care nu vom întâlni reciprocitate în acest sens din partea Washingtonului”, scrie Agerpres.

În pofida întâlnirii dintre preşedintele Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump la un summit în iulie la Helsinki, SUA urmează să impună o serie de noi sancțiuni Rusiei.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei până la sfârşitul acestei luni, inclusiv împotriva tuturor celor implicaţi în proiectul de gazoduct Nord Stream-2.

Potrivit TASS, Peskov a declarat că sancţiunile pe care SUA intenţionează să le instituie împotriva participanţilor la proiectul de gazoduct Nord Stream- 2 reprezintă o încălcare a normelor comerţului mondial şi nu pot fi justificate prin niciun motiv. Acesta a mai punctat că „Am spus deja că încercările de a contracara un proiect internaţional pur comercial sunt absolut inamicale şi constituie o încălcare categorică a tuturor normelor comerciale, precum şi a normelor OMC”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat  că orice ripostă a Rusiei va fi dictată de interesele ei naţionale. Kremlinul va reacţiona la sancţiuni după intrarea lor în vigoare, conducându-se după interesele ţării, a insistat Peskov.