Rusia îşi arată forţa militară

Rusia îşi arată forţa militară

Rusia a testat ieri trei rachete cu rază lungă, anunţă AFP.

Unii experţi au afirmat că o asemenea demonstraţie de forţă din partea Rusiei nu s-a mai văzut din vremea Războiului Rece.

Testul a venit după o serie de exerciţii militare la nivel înalt la care au participat forţe terestre, marine şi aeriene, precum şi unităţi nucleare strategice.

"Cu siguranţă vom introduce noi tipuri de forţe militare", a spus Medvedev după lansarea rachetelor, citat de agenţia RIA Novosti. Analistul militar Pavel Felgenhauer a spus că exerciţiile reflectă hotărârea Rusiei de a se pregăti pentru un conflict militar major, potrivit AFP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al marinei ruse, Igor Dygalo, a confirmat lansările aproape simultane, de pe două submarine, unul aflat în Marea Okhotsk, din nordul Japoniei, iar celălalt în Marea Barents, din nordul Norvegiei. El a mai declarat că testul fusese pregătit cu mult timp înainte.

Dygalo a admis pentru AFP că este neobişnuit pentru marină să efectueze trei lansări în două zile (un submarin din Marea Barents a lansat o rachetă şi sâmbătă).

"Rachetele şi-au îndeplinit obiectivele", a spus purtătorul de cuvânt şi a prezentat testul ca fiind un succes.

Agenţiile de ştiri au spus că rachetele lansate din Marea Barents şi din baza secretă de la Plesetsk şi-au atins ţintele în peninsula Kamchatka, la mii de kilometri depărtare spre est.

De asemenea, racheta lansată din Marea Okhotsk şi-a atins ţinta lângă Kanin Nos, o fâşie de pământ din nord-vestul Rusiei.