Rusia A LANSAT O TEHNOLOGIE care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Navele militare n-au nicio şansă în fața dronei POSEIODON

Rusia A LANSAT O TEHNOLOGIE care lasă NATO ŞI SUA FĂRĂ REPLICĂ. Navele militare n-au nicio şansă în fața dronei POSEIODON

Rusia a început testarea subacvatică a dronei strategice Poseidon, a cărei dezvoltare a fost dezvăluită de președintele rus Vladimir Putin într-un discurs adresat camerelor reunite ale parlamentului rus, a declarat pentru agenția de știri TASS o sursă din industria de apărare rusă.

"Testarea unității de propulsie nucleară a dronei Poseidon se află în plină desfășurare într-o  zonă maritimă protejată de mijloacele de spionaj ale inamicului".

Focosul este instalat în coca dronei, dar această serie de testări are ca scop principal testarea designului dronei înainte de a efectua probe pe mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marina rusă utilizează unul dintre submarinele sale cu propulsie nucleară ca vehicul purtător al dronei pe durata acestor teste, a declarat sursa.

Bugetul pentru dezvoltarea acetui tip de dronă este inclus în programul de dezvoltare de armament de stat al Rusiei pentru anii 2018-2027.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat pentru prima oară încercarea Rusiei de  a dezvolta un vehicul submarin fără pilot care poate transporta atât focoase convenționale, cât și focoase nucleare și să fie capabil să distrugă instalațiile de infrastructură inamice și grupările navale inamice pe data de 1 martie anul acesta.

Dronele de tip Poseidon împreună cu mijlocele lor de transport - submarinele cu propulsie nucleară-  fac parte din așa-numitul Sistem multifuncțional oceanic.

Conform unor relatări anterioare ale presei din Rusia, dronele Poseidon dezvoltate de către Rusia ar fi capabile să poarte o încărcătură nucleară cu un randament de până la 2 megatone, capabilă să distrugă  bazele navale inamice.