Evenimentul Zilei > International > RT, postul de casă al lui Putin, lansează o platformă de detectare a știrilor false
RT, postul de casă al lui Putin, lansează o platformă de detectare a știrilor false

RT, postul de casă al lui Putin, lansează o platformă de detectare a știrilor false

Russia Today, postul de televiziune cunoscut pentru propaganda pe care o face regimului de la Kremlin, a anunțat că va crea o platformă care să detecteze știrile false.

Platforma RT, denumită "FakeCheck" își propune identificarea erorilor, dezinformărilor și minciunilor referitoare la marile subiecte de actualitate, informează Hotenews.ro

Anunțul vine în contextul în care tot mai multe publicații media din întreaga lume au lansat o luptă acerbă împotriva așa-ziselor "fake news", știri cu conținut fals sau denaturat.

Cu toate acestea, postul de televiziune este finanțat de statul rus și prezintă punctul de vedere al regimului asupra realității. De-a lungul timpului RT a fost acuzată de mai multe ori de propagandă în urma informațiilor pe acre le-a făcut publice.

pe de altă parte, ministerul rus al Afacerilor externe lansat o pagină pe internet care indexează informațiile despre Rusia considerate false, care provin din presa occidentală.

RT sedii la Paris, Londra, Washington, Tel Aviv si Moscova. Postul tv emite in engleza, spaniola, araba și , în curând, în franceză.