Royal, preferata de europeni

Royal, preferata de europeni

De doua ori mai multi europeni o prefera pe candidata socialista la alegerile prezidentiale din Franta, Segolene Royal, rivalului sau de dreapta, Nicolas Sarkozy, potrivit unui sondaj realizat in Germania, Italia, Spania si Marea Britanie, publicat astazi, citat de  AFP.

Saisprezece la suta dintre persoanele chestionate in aceste tari au declarat ca Royal ar fi un presedinte mai bun pentru Franta, fata de 7% care l-au ales pe candidatul UMP, potrivit sondajului efectuat pe Internet de Harris Interactive, pentru cotidianul britanic Financial Times.

Acelasi sondaj realizat in Franta a avut rezultate diferite: 23% dintre cei chestionati il prefera pe Sarkozy, cu un procent mai mult decât cei care o aleg pe Royal.

Harris Interactive a chestionat 5.526 de adulti in Franta, Marea Britanie, Germania, Italia si Spania, in perioada 28 martie-12 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui sondaj publicat ieri , Sarkozy si Royal au urcat in sondaje cu 2, respectiv 2,5 puncte, beneficiind de 30%, respectiv 26% din intentiile de vot.

Centristul Francois Bayrou este singurul care inregistreaza o scadere de 3 puncte, situandu-se la 17%. Liderul extremei-drepte Jean-Marie Le Pen se afla pe pozitia a patra, cu 12% din intentiile de vot, in scadere cu un punct.