Rovana Plumb: ”Programele Casa Verde și Rabla vor continua”

Rovana Plumb: ”Programele Casa Verde și Rabla vor continua”

Noul ministru al Mediului, Rovana Plumb, a declarat că, în cele șase luni de mandat, va încerca să continue proiectele bune.

Ministrul desemnat al Mediului şi Pădurilor a făcut o serie de precizări cu privire la punctele principale din următoarele şase luni de mandat:

  • Mă voi apleca asupra proiectului de lege privind modificarea Codului Silvic. Voi acorda o atenție deosebită pădurilor.
  • De asemenea, programele ”Casa verde” și ”Rabla” vor continua. Desigur, trebuie să verific resursele, dacă avem finanțare.
  • Despre Roșia Montană: Nu vorbim de companii, ci de aur, de resurse naționale. Resursele trebuie exploatate în folosul cetățenilor. Va fi un dialog transparent cu societatea civilă, va fi un dialog în interesul național.
  • Gestionarea durabilă a apelor: După cum ştim, jumătate dintre români nu beneficiază de acces la canalizare şi apă curentă. Aici trebuie continuate investiţiile. Doresc să vă spun că sunt convinsă că, împreună cu dumneavoastră, societatea civilă, cu colegii din Ministerul Mediului şi Pădurilor, dar şi din celelalte ministere vom colabora în aşa fel încât să asigurăm o protecţie a mediului.