Roşu, noua tendinţă a acestei toamne

Roşu, noua tendinţă a acestei toamne

Designerii spun că aceasta va fi culoarea-vedetă a sezonului.

Nu numai coloristica vestimentaţ iei se schimbă de la un sezon la altul, ci şi cea din locuinţe. Designerii spun că, la toamnă, în amenajările interioare se va merge foarte mult pe culori care „vitaminizează“ încăperile şi că cel mai mult se va purta roşul. Laurenţia Onea, communication & interior design manager al companiei IKEA, afirmă că această culoare este foarte „îndrăzneaţă“ şi se potriveşte foarte bine cu verdele, pentru că sunt culori complementare, dar şi cu cele neutre - negru, alb şi gri. Combină roşu cu negru pentru mobilier

Specialiştii în domeniu atenţionează însă că, dacă vei folosi roşu în cantităţi şi concentraţii foarte mari, vei obţine un decor „obositor“. Elena Borundel, designer în amenajări interioare, spune că poţi să o utilizezi fără grijă pentru detalii cu suprafeţe mici de acoperire. De exemplu, poate să se regăsească în părţi ale mobilierului - în acest caz combinaţia de roşu cu negru este ideală - sau în covoare de mici dimensiuni, cu condiţia ca pardoseala să fie închisă la culoare. „Pentru un efect deosebit, poţi să vopseşti un stâlp de susţinere, o grindă ori o arcadă, folosind pentru acestea chiar un roşu foarte puternic“, sugerează Diana-Elena Borundel. Scoate obiectele în evidenţă

Experţii în amenajări interioare mai spun că roşu este o culoare care nu poate trece neobservată şi că, dacă vrei să scoţi un obiect în evidenţă, aceasta este cea mai bună alegere. Laurenţia Onea este de părere că roşul îţi permite să accentuezi prin contrast. De exemplu, dacă ai o măsuţă de cafea roşie, o poţi amplasa fără grijă într-o cameră decorată în alb.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialista mai spune că pernele decorative, ramele tablourilor, ceasurile de perete, veiozele de birou sau lampadarele roşii sunt picături îndrăzneţe de culoare întotdeauna la îndemână când simţi nevoia de ceva mai mult. Curajoşii pot opta pentru un decor în care să predomine roşul, de la culoarea pereţilor până la cea a huselor detaşabile ale canapelei, a covorului sau a perdelei.

„De asemenea, o combinaţie interesantă este orange-roşu-ciclam, dar, pentru ca efectul să fie cel scontat, trebuie să se regăsească aceste culori şi în alte obiecte din încăpere“, susţine Diana-Elena Borundel. Candelabru şi perdea din mătase pentru living

Irina Man, reprezentantul companiei Akt Decor, spune că pentru a fi în pas cu moda, dar fără să faci schimbări majore în încăperi, poţi apela la diverse obiecte de decor.

Pentru dormitor poţi să alegi un baldachin cu eşarfe roşii, dar şi o vază şi câteva tablouri care să aibă ramele în aceeaşi culoare. În baie poţi să schimbi câteva bucăţi de gresie şi faianţă cu unele roşii cu modele florale, iar în bucătărie un set de pahare, suporturi pentru şerveţele şi pentru farfurii îţi vor scoate încăperea din banalitate.

Marlene Suciu, managerul magazinului Kare din Băneasa Shopping City, este de părere că, pentru a adăuga o pată roşie în living, este suficient să-ţi achiziţionezi un candelabru şi o perdea din mătase.