Evenimentul Zilei > Actualitate > „Room-service” medical

„Room-service” medical

Daca nu vreti sa va mai inghesuiti la camerele de garda ale spitalelor, puteti cere ajutorul doctorilor care fac vizite la domiciliu.

Doi tineri medici pediatri din Bucuresti si-au infiintat o firma prin care ofera consultatii la domiciliu. Ideea le-a venit in timpul garzilor de la spital, cand parintii micutilor ii solicitau si acasa. „Dornici sa scape de aglomeratia din fata camerelor de garda si de multimea de microbi de la spital, multi parinti ne rugau sa le vedem copilul acasa”, povesteste Alexis Cochino, care a pus pe picioare firma alaturi de sotia lui, Anca.

Asemenea lor, multi alti medici care lucreaza in spitale merg la domiciliul copiilor sa-i consulte, insa nu taie neaparat chitanta. Clinici private, precum Medlife si Medicover, ofera si ele astfel de servicii medicale, pentru toate categoriile de pacienti: copii, adulti, varstnici, insa preturile sunt duble. Avantajati sunt clientii cu abonament, care au reduceri de 15-25%.

90% din bolile copiilor, tratabile acasa

Telefonul medicilor Anca si Alexis Cochino este zi si noapte deschis. Sunt parintii care ii cunosc din primul an de rezidentiat si ii suna ori de cate ori copilul lor are o problema. „Cam 90% din afectiunile micutilor pot fi tratate acasa. Pentru o durere in gat, o viroza respiratorie, diaree sau pentru un vaccin nu este nevoie de o vizita la spital, unde copilul este nevoit sa stea intre zeci de persoane, deci intre zeci de microbi”, explica doctorul Alexis Cochino avantajele vizitelor medicale la domiciliu.

O consultatie dureaza maximum o ora

Cand sunt examinati acasa, copiii sunt mai cuminti. Sunt in mediul lor, medicul nu este imbracat in halat, ca la spital, ba, mai mult, are si timp de joaca. „Copilul nu trebuie sa asocieze durerea cu tine, de aceea este foarte important sa-i devii prieten, sa intri in casa calm, linistit, sa nu te apropii imediat de el, sa ii zambesti, sa faci cunostinta cu papusile lui”, povesteste medicul Alexis Cochino.

Pentru ca este foarte important sa se imprieteneasca cu cei mici si sa devina „de-al casei”, doctorul petrece si 45 de minute in compania copiilor, iar la cei rasfatati sta si cate o ora. „Ca sa se obisnuiasca cu instrumentarul medical, le dau stetoscopul sa se joace. Apoi, ii conving sa se dezbrace si sa se lase examinati. Cand le palpez ganglionii, ii gadil putin ori le fac masaj”, isi descrie medicul tactica.

Intr-o zi, cei doi tineri medici fac, prin firma lor, Pediasan, cam doua-trei consultatii la domiciliu, in restul timpului fiind ocupati cu garzile din spital. Costul unei consultatii in privat este de 100 de lei, indiferent ca este vorba despre o urgenta, un control de rutina sau o programare pentru un vaccin.

Varstnicii, clienti fideli la Medlife

La clinica privata Medlife, exista trei echipe de medici care fac munca in teren. Echipa este formata dintr-un medic generalist si o asistenta, dar pentru controalele de rutina pot fi solicitati acasa si medicii specialisti in pediatrie, medicina interna, cardiologie, urologie, homeopatie, neurologie, ortopedie.

„Solicitarile vin de obicei din partea varstnicilor, care sunt paralizati, se deplaseaza greu, au cancere in faze terminale”, spune medicul Cristian Visoreanu de la clinica privata Medlife. Si medicii pediatri sunt foarte solicitati. Intr-o luna, vor putea solicita vizita la domiciliu si locuitorii din Cluj, iar peste doua luni cei din Timisoara.

Oferte pentru abonati

Medicover asigura vizite la domiciliu doar celor care au abonament la clinica si numai in cazul in care pacientii nu se pot deplasa la clinica. Copiii pot primi si ei vizitele pediatrilor de la Medicover, pe baza abonamentului Kidcard. „Vizitele medicale la domiciliu sunt facute de echipajele care asigura urgentele, dar nu includ „nursingul” – nu se fac injectii, aspiratii, nu se monteaza sonde, nu se pun pansamente”, explica Mariana Colcigeanu, reprezentant Medicover.

Consultatii la domiciliu ofera si clinica Medsana din Capitala. „Sunt foarte multe solicitari mai ales pentru bebelusi foarte mici. La copiii mai mari, medicii sunt chemati pentru probeleme respiratorii, digestive etc.”, explica Rodica Amarili, director de operatiuni si resurse umane la Medsana. O consultatie costa 200 de lei, iar oferta este mai ales pentru abonati.

UTIL

Preturi si servicii

PEDIASAN: 100 de lei vizita; servicii oferite: pediatrie (diagnostic, tratament, vaccinuri); telefon: 0730.116.215

MEDLIFE: 200 de lei (pentru cei fara abonament); 15-25% reducere pentru cei cu abonament; servicii oferite: medicina generala, medicina interna, cardiologie, urologie, neurologie, ortopedie, homeopatie, pediatrie (diagnostic, investigatii la domiciliu – ecografie, EKG, recoltari analize, montari de holter EKG, perfuzii, toaleta plagi, montari de sonde urinare); telefon: 0746.189.590

MEDICOVER: 500 de lei (pentru cei cu abonamente de baza) si gratis pentru cei cu abonamente mai scumpe; servicii oferite: consultatii facute de medicii specialisti in medicina de urgenta, atunci cand pacientii nu se pot deplasa la clinica; Call Center: 310.15.99

MEDSANA: 200 de lei (consultatia pediatrica la domiciliu pentru abonati, recoltare de analize) telefon 408.78.00.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: