Romii vor să se boteze la Strasbourg în „indiromi”

Romii vor să se boteze la Strasbourg în „indiromi”

FILĂ DE ISTORIE. Ca să-şi spele imaginea, romii vor să-şi schimbe numele şi să arate că provin din ţara lui Raj Kapoor.

Supărat că romii duc în spate toate pedepsele de moralitate în străinătate, după zecile de cazuri de infracţiuni de care sunt acuzaţi, unul dintre liderii comunităţii din România a decis ca aceştia să-şi schimbe numele în „indiromi”.

Potrivit lui Dorin Cioabă, fiul faimosului rege al ţiganilor, această decizie este luată ca urmare a numeroaselor atacuri care s-au făcut la adresa lor, în care erau acuzaţi că fac abuz de numele ţării, afectându-i serios statutul în Europa.

Dorin Cioabă a adăugat că această hotărâre va fi luată, oficial, în cadrul unei conferinţe la Strasbourg, care va avea loc săptămâna viitoare. La eveniment va fi înfiinţată şi Asociaţia indiromi, care se va ocupa cu punerea în practică a strategiilor de implementare a noii denumiri. Din India, nu din România

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin această denumire, „şeful” Cioabă reglementează şi adevărata origine a romilor. Acesta doreşte ca toată comunitatea europeană să înţeleagă faptul că „romii vin din India, nu din România”. Printre romii care se opun acestei decizii se numără şi Mădălin Voicu, fost senator PSD: „Nu am nicio o informaţie privind această ipoteză, dar nu sunt de acord cu această redenumire”.

Iniţiativa nu l-a încântat nici pe Costel Bercuş, preşedintele Fondului pentru Educaţia Romilor. Acesta este de părere că toate se învârt în jurul „complexului românesc, de care nu vom scăpa nici în secolul XXII”.

De asemenea, el consideră acest demers exagerat şi susţine că şi între Budapesta şi Bucureşti s-au făcut confuzii, dar nu au fost schimbate numele oraşelor.