Evenimentul Zilei > Social > Românii sunt certaţi cu doctorul. Peste jumătate nu-şi fac un control anual
Românii sunt certaţi cu doctorul. Peste jumătate nu-şi fac un control anual

Românii sunt certaţi cu doctorul. Peste jumătate nu-şi fac un control anual

Românii nu sunt prieteni buni cu doctorul. Ultimul sondaj realizat de IMAS arată că 58% dintre români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când sănătatea scârţâie.

Mai mult, 45% dintre respondenţi au recunoscut că nu-au mai trecut pe la medic în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control de rutină.
Bucureştenii sunt mai atenţi cu sănătatea lor decât cei din restul ţării. Mai mult de jumătate (55%) din locuitorii Capitalei merg anual la controale, în timp ce la nivel naţional, procentul nu depăşeşte 42%.
Primul la care apelează românii când au probleme de sănătate este medicul de familie. Două treimi din cei intervievaţi (69%) merg la clinici şi specialişti la recomandarea medicului de familie. 48% din ei aleg o clinică sau un specialist la recomandarea familiei, prietenilor şi vecinilor (48%), iar 16% din respondenţi îşi caută datele pe Internet sau în mass-media.
Peste jumătate din români se tratează în privat
Peste jumătate din români (57%) au mai multă încredere în clinicile şi spitalele private decât în cele de stat. Calitatea actului medical, reputaţia medicului, dar şi atitudinea personalului, dotările, timpul de aşteptare sunt criteriile de care ţin cont atunci când aleg serviciile private.
Cei mai cunoscuţi operatori medicali privaţi sunt clinicile Medlife, urmate de Reţeaua Regina Maria, Medcenter, Medsana, Sanador şi Medicover.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News