"Astfel, la alegerile de duminică, 30 noiembrie, este suficient ca cetăţenii să lase buletinul de vot neştampilat pentru ca votul lor să fie înregistrat separat de voturile nule, transmiţând, astfel, un mesaj de nemulţumire faţă de oferta de candidaţi din colegiul lor", se arată într-un comunicat de presă al APD.

Totodată, APD subliniază faptul că modificările aduse Legii 35/2008 prin Ordonanţa de Urgenţă 97/2008 discriminează o parte importantă a cetăţenilor cu drept de vot din România, privându-i de participarea la alegerile din 30 noiembrie 2008. Mai exact, această Ordonanţă
exclude posibilitatea de a vota în localitatea de reşedinţă a cetăţenilor din România, spre deosebire de cetăţenii români din străinătate care pot vota atât conform domiciliului cât şi reşedinţei.

Acestă limitare a fost remarcat şi de Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat dat ieri publicităţii. În acest context, Asociaţia Pro Democraţia solicită Guvernului României revenirea de urgenţă la textul legii în ceea ce priveşte dreptul de vot al cetăţenilor.