Românii, înnebuniţi după recorduri culinare: urmează cel mai mare ciolan afumat din lume

Românii, înnebuniţi după recorduri culinare: urmează cel mai mare ciolan afumat din lume

Bucătarii bănăţeni vor găti, sâmbătă, cea mai mare mâncare cu ciolan afumat, ca să intre în Cartea Recordurilor. Am mai avut cel mai mare tort, cel mai mare gulaş, cea mai mare omletă etc.

Într-o competiţie de măiestrie, zeci de bucătari din ţară şi străinătate se vor întrece în Timişoara în acest final de săptămână. Ei participă la concursul de gătit în aer liber. În paralel cu competiţia, maeştri gastronomi au de gând să doboare un recond mondial, urmând să prepare cea mai mare cantitate de mâncare cu ciolan afumat.

Demonstraţia de forţă gastronomică va fi omologată şi certificată în direct de către International Gastro Show Cooking Entertainment.  La final, cele aproximativ 1.250 de porţii vor ajunge, bineînţeles în burţile participanţilor al festival. Cupa Banatului în Gastronomie începe vineri, 1 iulie şi se termină duminică, pe platoul din faţa stadionului „Dan Păltinişanu”  care se transformă într-o mare bucătărie în aer liber. Evenimentul a fost pus la cale de din Asociaţia Naţională de Gastronomie. Vin şi bucătari din Palestina Pentru prima dată în istoria gastronomiei est-europene, Preşedintele World Association of Chefs  Societies (WACS), Gissur Gudmundsson, este prezent la Timişoara, vizitând ţara noastră la Cupa Banatului. Un alt invitat de seamă este Office Managerul WACS, Ragnar Fridriksson. La Timişoara vor veni însă şi bucătari din Banat şi din alte regiuni de pe teritoriul României, din Republica Moldova, Israel, Palestina, Iordania, Siria, Franţa şi Irlanda. Toţi se vor întrece în arta gătitului şi vor îmbia timişorenii gurmanzi cu mâncăruri şi arome. Somelierii vor prezenta degustări de vinuri Sergiu Nedelea, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România, alături de profesoara Cornelia Toma şi echipa de somelieri vor prezenta în faţa timişorenilor o paradă a somelierilor, degustări de vinuri şi demonstraţii de sabrare a sticlelor de şampanie. Gazda evenimentului va fi maestrul Antonio Passarelli, care va realize şi câteva demonstraţii gastronomice. “Gătitul e un schimb cultural”, susţine acesta. Alte demonstraţii vor fi realizate de câştigătorii Trofeului Golden Balkan Chef, Belgrad 2011, maeştrii bucatari Mărioara Vârtop, Nicolae Guştere şi Daniel Cheregi.

Ne puteți urmări și pe Google News