Evenimentul Zilei > Actualitate > România s-a calificat la Cupa Mondială!
România s-a calificat la Cupa Mondială!

România s-a calificat la Cupa Mondială!

Naționala de rugby a României și-a asigurat prezența la turneul suprem programat anul viitor, în Anglia.

Echipa națională de rugby a României a câștigat cu scorul de 32-6 (13-3) partida cu Spania, disputată sâmbătă, la Cluj, în Cupa Europeană a Națiunilor. În urma acestei victorii, „stejarii” au obținut, din punct de vedere matematic, calificarea la Cupa Mondială programată în 2015, în Anglia.
Pentru România, care a obținut o victorie cu punct bonus, Ionuț Dumitru (54, 78) și Vali Calafeteanu (66) au reușit eseuri, la care s-a adăugat un eseu de penalitate (40+1), în timp ce Florin Vlaicu a marcat două lovituri de pedeapsă (7, 20) și trei transformări (40+1, 55, 67). Charlie Malie a semnat punctele spaniolilor, din două lovituri de penalitate (22, 49).
La Cupa Mondială se califică primele două clasate la finalul Cupei Europene a Națiunilor. România mai are de jucat în această competiție cu Belgia (acasă) și cu Georgia (deplasare), dar, indiferent de rezultate, nu mai poate rata clasarea în primele două poziții.
Aceasta este a opta prezență consecutivă a „stejarilor” la Mondiale. De altfel, reprezentativa de rugby a țării noastre n-a ratat nicio ediție a turneului suprem.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: