Evenimentul Zilei > Sport > România pierde încă o jucătoare înainte de întâlnirea cu Italia, din FED Cup
România pierde încă o jucătoare înainte de întâlnirea cu Italia, din FED Cup

România pierde încă o jucătoare înainte de întâlnirea cu Italia, din FED Cup

La doar câteva zile distanţă după ce absenţa Simonei Halep de la confruntarea din FED Cup, cu Italia, a devenit o certitudine, Monica Niculescu a aflat, duminică dimineaţă, că nu se va putea baza nici pe serviciile Patriciei Ţig.

Echipa de FED Cup a României va fi lipsită, în aceste condiţii, de aportul celor mai valoroase jucătoare ale sale. La meciurile de la Cluj – Napoca, ce se vor disputa în zilele de 16 şi 17 aprilie, nu va fi prezentă în tabăra tricolorelor nicio tenismenă clasată în Top 100 mondial, în circuitul feminin.

Patricia Ţig se alătură astfel unei lungi liste de indisponibilităţi, pe care se regăsesc şi Simona Halep, racheta numărul unu a României, Irina Begu şi Sorana Cîrstea. Ultima a decis să se retragă din naţională la finalul lui 2018, motivând că a venit timpul unei schimbări de generaţii.

Patricia Ţig nu a mai evoluat în circuitul WTA de la începutul lui martie

“Patricia Ţig, jucătoare convocată în echipa României pentru meciul cu Italia, a anunţat că este accidentată şi, din păcate, nu poate participa la această întâlnire” a comunicat duminică, site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis.

Accidentată încă din martie, Ţig nu a mai evoluat în niciun meci oficial de mai mult de o lună de zile. Ultima participare a sportivei clasate pe locul 63, pe tabloul principal al unui turneu WTA, s-a înregistrat la Dubai. Jucătoarea în vârstă de 26 de ani a fost învinsă atunci, încă din turul întâi al competiţiei din Emiratele Arabe Unite, de letona Jelena Ostapenko.

Monica Niculescu nu a mai trimis nicio convocare

Noul căpitan al reprezentativei tricolore, Monica Niculescu, a decis, pentru moment, să nu mai convoace o altă tenismenă, în locul Patriciei Ţig. Lotul României pentru confruntarea cu Italia, din Sala Polivalentă de la Cluj, va fi alcătuit doar din patru jucătoare, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Gabriela Ruse şi Monica Niculescu.

Chiar dacă a preluat funcţia de căpitan nejucător al echipei de FED Cup, Monica Niculescu e aproape obligată, în situaţia actuală, să intre pe teren, în proba de dublu, în care, cel mai probabil, va face pereche alături de Mihaela Buzărnescu.