A-l întreba pe un politician, la o Conferință de presă transmisă de toate televiziunile de știri în direct, despre o acuzație dubioasă nu pentru a afla un răspuns legitim, ci pentru ca telespectatorii să rețină acuzația.
Dacă această șmecherie va fi preluată  de presa dușmană lui Victor Ponta, am putea asista la momentul – destul de stînjenitor pentru iresponsabilul vesel- în care acesta să fie obligat a răspunde în direct, la o conferință de presă despre Fondurile europene, întrebării:
E adevărat ce-a zis senatorul Valer Marian într-o intervenție din Senat c-ați fost ofițer SIE sub acoperire pe lîngă procuroarea Tribunalului Penal Internațional, Carla del Ponte?
Indiferent de caracterul întrebării, Traian Băsescu n-avea voie să încerce  în public respectiva criză de furie. Și nu pentru că era limpede oricui că ea va fi prezentată de adversari drept violarea în grup a presei noastre libere, ci pentru că astfel întreaga importanță a  momentului  de la Cotroceni a fost împinsă în plan secund  de un fapt lipsit de importanță.
Cine a reușit să treacă peste scandalul din final a putut remarca o senzațională schimbare de poziție din partea lui Traian Băsescu față de Victor Ponta.
La un moment dat, lui Traian Băsescu i s-a pus următoarea  întrebare:
-Diana Stârlea, DIGI 24: Bună seara. Şi tot în acest context al funcţionării instituţiilor. Astăzi, CSM şi-a însuşit raportul Inspecţiei Judiciare în ceea ce priveşte declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la condamnarea lui Adrian Năstase. Cum vedeţi dumneavoastră această decizie a CSM-ului?
Decizia CSM-ului a fost văzută de întreaga presă- evident excepție făcînd Vocea USL, care e Antena 3, – ca una dintre cele mai severe puneri la punct a lui Victor Ponta, angajat în ultimul timp pe drumul fără întoarcere al terfelirii Justiției de dragul Penalilor din USL, care-l țin în geamul Guvernării.
Toată lumea se aștepta la un regal al călcării în picioare a lui Victor Ponta de către Traian Băsescu în numele statului de drept din România. Răspunsul a fost însă acesta:
”-Traian Băsescu: Vă aduceţi aminte că, la începutul primului mandat, mi se părea şi mie că îmi pot permite să fac comentarii legate de deciziile justiţiei. Între timp, am înţeles foarte bine că e greşit. Ca atare, iau notă de concluziile Inspecţiei CSM şi concluziile CSM-ului. Asta este ce pot să fac.”
La început, blîndețea asta de Francisc de Assisi, cel care mulțumea măgarului că i-a dat o copită de l-a deșelat  și cîinelui c-a vrut să-l muște fără motiv temeinic, m-a descumpănit.
După ce-am văzut însă întreaga conferință (toată sub semnul unor spectaculoase reevaluări ale pozițiilor anterioare, ca de exemplu, aprecierea că nu mai suntem cu un picior în prăpastie în materie de democrație), m-am întrebat:
Nu cumva ne aflăm în fața unei schimbări de tactică a lui Traian Băsescu în politica sa față de Guvernul USL?  
Am mai scris că, dînd curs sfaturilor lui Bogdan Teodorescu, specialistul USL pe marketing politic, consilier beneficind de încrederea orbească a lui Victor Ponta din simplul motiv c-a fost și consilierul lui Adrian Năstase (căruia i-a asigurat o splendidă pierdere a scrutinului din 2004), premierul  a pus anul 2014 sub puterea diversiunii Băsescu e de vină! O diversiune menită a ascunde de ochii opiniei publice politica de șmenuri a echipei de golănași din jurul premierului  și adevărul  că Victor Ponta e incapabil să-și  administreze pînă și poalele cămășii, d-apoi ditamai țara.
Așa cum am mai scris, prin acțiunile sale din ultimul timp, Traian Băsescu a făcut jocul echipei de zgomote a USL. Respingînd pe bandă rulantă legile promovate de USL, atacîndu-l  continuu pe Victor  Ponta, el a contribuit la adîncirea  imaginii de șicanator al bieților lideri USL, de lider al Opoziției destructive pe post de șef al statului. După opina mea, s-ar fi impus din cînd în cînd și cîte o îmbrățișare publică a USL, pentru a contracara campania că și-a propus să blocheze cu orice preț mărețele acțiuni ale USl, din care cauză Guvernarea Victor Ponta a avut pînă acum doar eșecuri răsunătoare.
Să fie îmbrățișarea de joi seara semnul unei schimbări de tactică în politica lui Traian Băsescu față de Guvernarea USL sau doar expresia unei întîmplătoare  schimbări de umoare?
Doar timpul ne va da un răspuns.
CITIȚI ȘI

  • România Lui Cristoiu. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu – soldatul credincios al PSD
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
  • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta învins de Coaliția Traian Băsescu – Transportatori