Cînd s-a încheiat afacerea între PSD şi PNL, cele două părţi au căzut de acord asupra unei soluţii de compromis.
Crin Antonescu, preşedinte pe baza unei Constituţii care reduce drastic prerogativele instituţiei, pînă la nivelul preşedintelui marionetă; Victor Ponta, premier.
Soluţia convenea atît PSD-lui cît şi PNL-ului.
PSD-ului, pentru că dispariţia prerogativei de a desemna premierul, conferea PSD perspectiva unei Guvernări de lungă durată, singura care interesa un partid axat pe jefuirea avuţiei naţionale.
PNL-ului, pentru că, fie şi marionetă, Preşedintele era dat de un partid de buzunar, precum PNL-ul.
Telenovela procesului de Revizuire a schițat perspectiva ca viitorul preşedinte să deţină puterile fostei Constituţii.
În acel moment, PSD a devenit sincer interesat de un candidat propriu, singura soluţie pentru ca Guvernarea să nu fie pusă în discuţie după prezidenţiale.
Ştiind asta, Crin Antonescu a început să dea din coadă.
Scandalurile din USL îşi aveau temeiul în bătălia angajată de Crin Antonescu pentru a-l forţa pe Victor Ponta să-i accepte candidatura în numele USL. Crin Antonescu şi-a putut permite un astfel de şantaj, pentru că a intuit uriaşa slăbiciune a lui Victor Ponta:
Spaima devastatoare, animalică, de situaţii tranşante, în care trebuie să-şi asume bătăi de cap.
O rupere a USL ar fi fost catastrofală pentru Victor Ponta.
Nu numai pentru că una e să vorbeşti în numele unei majorităţi de 70%, şi alta e să vorbeşti în numele unei majorităţi la limită, dar şi pentru că se profila o situaţie necunoscută cu multe momente imprevizibile, căreia el nu-i putea face faţă, ca tip lipsit de cojones.
Soluţia Referendumului pus în acelaşi timp cu europarlamentarele, convine ambelor părţi,mai ales că-i întins pe durata a două zile, Referendumul are toate şansele să atingă pragul de 50% necesar validării. E suficient să ne gîndim la maşina de fraudat prezenţa a USL, exersată la Referendumul din 2012, pentru a ne da seama că în două zile se poate asigura o prezenţă şi de 101%.
În aceste condiţii, Crin Antonescu e sigur candidatul USL, pentru că PSD se va confrunta cu un preşedinte marionetă. La rîndu-i, Crin Antonescu e atît de înebunit să ajungă la Cotroceni, încît ar fi de acord şi cu reducerea prerogativelor prezidenţiale pînă la dreptul de a scrie pe cartea de vizită preşedinte, numai să fie candidat al USL.
Aşadar, cel puţin pînă la europarlamentare, România va avea de-a face cu Monstrul numit USL, întărit nu numai prin depăşirea Crizei, dar şi prin achiziţiile PSD de la PPPD, prin Coaliția mediatică: Trustul Intact- România tv.
Dacă ne gîndim că UDMR se comportă în Parlament ca şi cum ar fi la Putere, că PPPD e o glumă nereuşită, că PDL băltește, avem imaginea unei majorităţi vecine cu unanimitatea de MAN.
Cu un Crin soldat credincios al lui Victor Ponta şi cu o Opoziţie fărîmiţată, USL îşi poate permite orice în perioada următoare.
Urmărind reacţiile imediate ale presei şi ale Opoziţiei, am sesizat din nou apariția  speranţei deşarte. Unei resetări a atitudinii faţă de USL i se preferă părerile că totul e o capcană întinsă lui Crin, că USL se va rupe, că Occidentul nu ne va lăsa, că găsește el Traian o soluție, şi că, în consecinţă,  putem merge la culcare. Atît la emisiunea de la EVZ, cît şi într-o intervenţie la B1 TV, am avertizat asupra primejdiei mortale întruchipate de continuarea diversiunii cu USL se rupe. Sînt sigur că-n perioada următoare, Crin va mai face fiţe prin care să ne convingă că PSD-ul pute prea tare a neocomunism pentru nasul lui de democrat occidental. Esenţial rămîne că pînă la europarlamentare cel puţin Crin va fi un soldat credincios al lui Ponta.
A doua iluzie o dă invocarea Occidentului.
Da, dar să vedem ce-o să zică Bruxellesul, ce-o să zică Washingtonul?
Păi ce-a zis Washingtonul cînd Victor Ponta a şters-o din ţară ca să nu se confrunte cu Victoria Neuland?
A înghiţit găluşca!
Să fie limpede!
Occidentul nu poate să nu ţină cont de voința populară  exprimată prin alegeri libere şi corecte.
Şi cum USL tocmai a redevenit ceea ce a fost în 2012 – un Monstru care domină România-, suficient de abil pentru a nu se da pe față drept anti-european, Occidentul va înghiţi tot ce se va întîmpla în perioada următoare în România.
Aceasta e axioma perioadei următoare şi, luînd-o în considerare exclusiv, trebuie să acţioneze Opoziţia din politică, din presă şi din societatea civilă.
Orice ipoteză de lucru care nuanţează axioma Dracu e chiar negru! va fi dezastruoasă pentru bătălia angajată în apărarea statului de drept.

CITIȚI ȘI

 • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta învins de Coaliția Traian Băsescu – Transportatori
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O obsesie românească: Unitatea Opoziţiei!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Războiul celor 7 cenţi!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Gravele consecinţe ale războiului total Traian Băsescu – Victor Ponta
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cu ajutorul lui Mugur Isărescu, Victor Ponta îi dă şah lui Traian Băsescu!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Violența strict verbală – o permanență a Marii Famiglii care e clasa noastră politică

Te-ar putea interesa și: