Răspunzînd întrebărilor presei despre concluziile trase de el şi de Guvern din Tragedia aviatică din Apuseni, Victor Ponta a precizat, în deplina seninătate a facultăţilor sale morale, că se impune:

„O mult, mult mai bună comunicare a modului în care se intervine, pentru că, altfel, evident că lucrurile sunt prezentate greşit“.

Tragedia din Apuseni a dezvăluit întregii naţiuni un lucru incredibil pentru omul de rînd, sesizat şi chiar menţionat public de minţile mai lucide:

Incapacitatea Guvernului Victor Ponta de a administra o situaţie de criză.

Un premier cît de cît normal, altfel spus, un premier conştient că e în fruntea Guvernului, pentru administrarea ţării, și nu pentru a se juca cu mingiulica, ar fi tras drept principală concluzie din tragedia de la Apuseni, dacă nu necesara sa plecare (pentru că e limpede, nu-i făcut să fie premier!), atunci măcar decizia de a lupta pînă-n pînzele albe pentru ca în România instituţiile să acţioneze de la sine, fără a fi nevoie de biciuirea de către un ştab de la nivel central.

În locul acestor concluzii, cerute de minima supravieţuire a ţării, Victor Ponta susţine că e nevoie de o mai bună comunicare a modului cum se intervine.

Aşadar, potrivit lui Victor Ponta, greşeala în cazul Autorităţilor, dar mai ales în cazul lui, n-a fost că nu s-a acţionat, ci în faptul că nu s-a comunicat ţării că se acţionează.

Cum însă e limpede că-n cazul Tragediei din Apuseni crima Autorităţilor a constat în modul catastrofal în care au intervenit, din Discursul lui Victor Ponta rezultă că altfel ar fi stat lucrurile dacă Autorităţile ar fi lăsat naţiunii impresia că ele acţionează!

Şi cum asta înseamnă grosolană manipulare a opiniei publice, vineri, 24 ianuarie 2014, dimineaţa, premierul României, preşedintele PSD şi copreşedintele USL, a confirmat în chip strălucit Adevărul, dibuit de unii, ascuns multora:

Programul Guvernului Victor Ponta n-are drept punct central, obligatoriu, mai buna administrare a ţării, ci mai buna tragere pe sfoară a românilor în legătură cu administrarea ţării.

În aceste zile de iarnă grea, am publicat în Evenimentul zilei şi pe pagina mea de Facebook consideraţii sarcastice, deseori atingînd revolta, faţă de greţosul spectacol oferite de aşa-zisele şedinţe ale Comandamentului de iarnă, transmise în direct de televiziunile de ştiri şi de TVR:

Un Comandament se înfiinţează pentru coordonarea acţiunilor de pe teren.

Prin urmare, un Comandament precum cel condus de Gabriel Oprea mai întîi, de Liviu Dragnea, mai apoi şi, în fine, de El Însuşi, Victor Ponta, îşi desfăşoară activitatea, o activitate minuţioasă, dar tăcută. Nu de alta, dar peste tot în lume, rolul unor astfel de organisme e de a coordona, graţie Autorităţii unui demnitar, activitatea unor instituţii care nu se pot conduce prin ele însele. Cu atît mai mult se impune asta în România roasă de mentalitatea ceauşistă a Şefului care să dea cu biciul. După ce se încheie şedinţa Comandamentului, Şeful sau doar purtătorul de cuvînt ţine o conferinţă de presă, în care alocuţiunea e urmată de răspunsuri la întrebări.

Şi cu asta basta!

Comandamentul îşi vede de treburile lui.

La noi, sub regimul USL, lucrurile stau pe dos.

Şedinţa Comandamentului e transmisă în direct.

Şi nu e vorba de o şedinţă – să-i zicem de început – cînd opinia publică ia seamă de existenţa organismului, ci de cîteva şedinţe pe zi transmise în direct.

Sub regimul USL, Comandamentul se înfiinţează nu pentru a se lucra ceva, ci pentru a se vîrî pe gît opiniei publice teza propagandistică potrivit căreia Guvernul lucrează.

Explicabile astfel cîteva trăsături ale tuturor şedinţelor de Comandament:

1) Transmise în direct de către televiziunile de ştiri.

2) Prezenţa unei mulţimi de ştabi şi ştăbuleţi – miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat – unii dintre ei fără nici o treabă, aţii cu treburi care ar fi cerut prezenţa  în altă parte decît la televizor.

3) Cei invitaţi de Liviu Dragnea să ia cuvîntul nu se referă la dificultăţi pentru a căror biruire au nevoie de ajutor, ci la succese: am intervenit cu atît şi atît, am făcut şi am dres, mai sînt unele trenuri uitate în cîmp, dar depunem eforturi să le urnim din loc.

4) Evitarea referirilor la problemele reale (cînd se va da drumul circulaţiei, cum acţionează utilajele de deszăpezire) şi concentrarea pe fapte care ţin de telenovelă (vezi cazul Gravidei din Robeasca).

Iarna grea a oferit astfel Autorităţilor transpunerea în practică a indicaţiei de a se concentra nu pe rezolvarea problemelor de pe teren, ci pe înfrumuseţarea felului în care acţionează autorităţile.

Liniştite în privinţa realităţii prin decizia abuzivă de ţinere a cetăţenilor în case, Victor Ponta a făcut  singurul lucru pe care-l ştie:

Să teleguverneze!
CITIȚI ȘI

 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Guvernul Ponta ştie doar atît: Să închidă drumurile, şoselele şi autostrăzile. Nu ştie însă cum să le deschidă!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Antenele – ghioaga mediatică a lui Victor Ponta
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Unde era Victor Ponta în timpul tragediei? Cum unde era?! La televizor!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Strategia prin care PSD-ul lui Ponta vrea s-ajungă din nou, ca pe vremea lui Năstase, Partidul -Stat
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bombardamentul propagandistic premergător asaltului USL asupra Justiţiei
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O schimbare spectaculoasă în politica lui Traian Băsescu față de Victor Ponta?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. America Ne-A Dat Mandat Să Ridicăm Tonul La Moscova?
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Crin Antonescu – soldatul credincios al PSD
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
 • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!

Te-ar putea interesa și: