Romania la Mondiale

Romania la Mondiale

Handbalistele tricolore au obtinut aseara biletele pentru turneul final al Campionatului Mondial din decembrie.

Nationala feminina de handbal a Romaniei a trecut cu bine peste barajul cu Suedia si s-a calificat la Campionatul Mondial organizat la finalul anului, in Franta.

Elevele lui Gheorghe Tadici au terminat aseara la egalitate meciul-retur cu scandinavele, scor 24-24 (13-13). In tur, Romania castigase la noua goluri diferenta: 25-16.

In partida de ieri, de la Ramnicu Valcea, romancele au intrat pe teren cu nasul pe sus, spre disperarea antrenorului Tadici, care s-a agitat ca un leu in cusca. Inainte de inceperea meciului, selectionerul Romaniei declarase: „Le-am cerut sa castige. Avem un blazon de aparat”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jucatoarele n-au inteles insa indemnul lui Tadici, iar desconsiderarea valorii adversarului era sa le coste calificarea. In minutul 42, sala din Ramnicu Valcea statea pe un butoi cu pulbere, scorul aratand un neverosimil 18-14 in favoarea scandinavelor! In acel moment, romancele si-au dat seama de pericol si in sapte minute au redresat situatia, preluand conducerea cu 19-18.

Tadici acuza!

La finalul partidei, jucatoarele tricolore au avut o bucurie dubla: au obtinut biletele pentru Mondiale, iar Danemarca, detinatoarea titlului olimpic, a ratat calificarea intr-un alt meci de baraj, fiind eliminata de Ucraina.

Tadici n-a gustat insa din entuziasmul elevelor sale. Transpirat din cap pana-n picioare, selectionerul a pus tunurile pe mai multe jucatoare: „Este bine ca ne-am calificat, dar sunt probleme mari.

Unele fete au jucat accidentate si au circumstante atenuante. Au fost insa alte jucatoare interesate doar de propria imagine, pentru a reintra in atentia lumii. Vom analiza cazul, daca ne vom mai baza pe ele”.

Jucatoarea Carmen Amariei a declarat ca Romania poate castiga medaliile de aur in decembrie. Pentru aceasta calificare, handbalistele romance vor incasa 60.000 de euro. La turneul final al Campionatului Mondial sunt deja calificate echipele Frantei (tara organizatoare) si Rusiei (campioana mondiala).

PREVIZIUNE SUMBRA

Tricolorii, victime sigure in fata suedezilor? Si nationala masculina sustine un baraj de foc, astazi, de la ora 16.30, in direct la „sport.ro”. Dubla selectionatei noastre cu Suedia conteaza pentru calificarea la viitoarea editie a Europenelor. Reprezentativa tricolora nu s-a mai calificat la un turneu final al unui Campionat European din 1996.

Tricolorii n-au nicio sansa de victorie, in opinia bookmakerilor. La casele de pariuri din intreaga lume, un succes al gazdelor are o cota infima: 1,05/1! O eventuala victorie a tricolorilor a fost cotata la 10/1, in timp ce remiza - 17/1.