Evenimentul Zilei > Actualitate > România, în topul căutărilor efectuate de turiștii britanici pe portalurile specializate
România, în topul căutărilor efectuate de turiștii britanici pe portalurile specializate

România, în topul căutărilor efectuate de turiștii britanici pe portalurile specializate

Turiştii britanici care caută aventură sau vor să exploreze sau să cunoască noi culturi aleg destinaţii din Europa de Est, cum este şi România, potrivit portalului HomeAway.co.uk.

În luna ianuarie a acestui an, numărul de căutări după termenul "România", efectuate de britanici pe acest portal, a crescut cu 300%. Nicio altă destinaţie de vacanţă nu a fost la fel de căutată. În cazul Ungariei, care se clasează pe locul secund din punctul de vedere al creşterii numărului de căutări, creşterea a fost de doar 100%.

Dealtfel, România şi Ungaria rămân în fruntea preferinţelor atunci când turiştii aleg să îşi conceapă singuri pachetul de vacanţă.

"Este interesant de văzut că ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii din Marea Britanie, la începutul acestui an, a avut un efect pozitiv asupra turismului românesc. Oamenii sunt curioşi să descopere o ţară nouă pentru ei şi captivantă", a declarat Karen Mullins, marketing director la HomeAway.co.uk.

Anul trecut, au fost înregistrate 92.756 de sosiri ale turiştilor britanici în România, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: