În România, ponderea acestui tip de asigurări în PIB este de 0,3%, în vreme ce în Polonia este de 2,4%. Gradul mic de cuprindere în asigurare are mai multe explicaţii.

"Companiile au intrat târziu pe piaţa românească. În Ungaria, AIG a deschis primul sediu chiar din 1989. Statul nu a acordat facilităţi fiscale pentru cei care s-au asigurat şi nici nu există o cultură în domeniu. Asigurările s-au încheiat relativ recent, nu am auzit pe nimeni să spună că trăieşte din banii de la asigurător. E un cerc vicios", a declarat Theodor Alexandrescu, CEO Metropolitan Life.

Pe piața românească sunt prezenți mai mulți asigurători care oferă asigurări de viață, ca BCR Asigurări de Viață, Allianz-Țiriac, ING Asigurări de Viață sau Generalli. În portofoliul sunt și asigurări destinate copiilor, care includ componente de investire. Metropolitan Life a lansat astăzi o asigurare de sănătate pentru copii în cazul diagnosticării cu o boală gravă, cum este cancerul, SIDA sau diabetul. Prima de asigurare variază de la 44 de lei la 178 de lei, în funcție de riscurile asigurate și beneficiile aferente.

Te-ar putea interesa și: