Evenimentul Zilei > Economie > Rodipet, din nou la stat
Rodipet, din nou la stat

Rodipet, din nou la stat

Compania de distribuţie a presei, Rodipet, va reveni în proprietatea statului din cauza neîndeplinirii prevederilor din contractul de privatizare cu Magnar Two, potrivit unei decizii a Consiliului Director al AVAS.

"În ultima şedinţă a Consiliului Director am dispus executarea gajului asupra Rodipet pentru neîndeplinirea sistematică a prevederilor din contractul de privatizare, astfel că societatea va reveni în proprietatea statului", a declarat azi preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, citat de Mediafax.

Privatizare cu 6 milioane de euro

Privatizarea Rodipet a avut loc în decembrie 2003, când firma Magnar System Com din Otopeni a cumpărat de la stat întregul pachet de acţiuni al societăţii de distribuţie a presei, printr-o tranzacţie de şase milioane de euro.

În 2006, statul a redobândit 45% din acţiunile Rodipet în urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participaţie pe care a vândut-o ulterior către Magnar Two, fosta Magnar System Com, din grupul Awdi.

În urma tranzacţiei, Magnar Two deţine un pachet de 83,9% din acţiunile Rodipet.

La privatizarea Rodipet, statul a acordat facilităţi fiscale în valoare totală de 48,46 milioane lei.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: