Evenimentul ZileiPoliticaRocadă la Cameră. Iese Dragnea, intră Petre Cioabă.

Rocadă la Cameră. Iese Dragnea, intră Petre Cioabă.

Rocadă la Cameră. Iese Dragnea, intră Petre Cioabă.
În urma condamnarii lui Liviu Dragnea, locul său de la Camera Deputaților se vacantează, urmând a fi ocupat de următoarea persoană aflată pe lista PSD.

Astfel, urmează a fi validat în funcția de deputat PSD de Teleorman, pentru restul de mandat până în 2020, un consilier județean social-democrat, Petre Cioabă (72 de ani), economist de profesie.

Născut și domiciliat în Alexandria, Petre Cioabă este președintele organizației de pensionari a PSD Teleorman și secretar la ONG-ul 'Mișcarea Civică Reală Alexandria'.

În declarația sa de avere din 2018 apare un teren agricol în Alexandria, cu o suprafaţă de 1 ha, venituri de la primăria Alexandria ca administrator zonal (4.600 de lei/an) și alți 18.000 de lei/an încasați de soția acestuia, profesor la o școală sanitară postliceală. Cioabă a declarat  20.200 de lei/an din pensie, plus alți 20.100 de lei/an – pensia soției.

Tot la venituri, PSD-istul a trecut indemnizația de consilier județean de 9.700 de lei/an, plus sume încasate ca membru în consilii de administraţie la firma SC COMALEX S.A. (8.400 de lei/an), Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Teleorman (4.200 de lei/an) şi Casa de Sănătate Teleorman (900 de lei/an).

Liviu Dragnea a vacantat postul fiind condamnat definitiv, luni, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.


Accesează: