Guvernul condus de Victor Ponta se pregăteşte de schimbări. Surse din USL au declarat "Evenimentului zilei" că, în perioada următoare, va avea loc o rocadă cu Ministerul Dezvoltării şi cel al Sănătăţii. Astfel, liberalii vor ceda Dezvoltarea social-democra ţilor, iar PSD va renunţa la portofoliul Sănătăţii, în favoarea PNL.
Eduard Hellvig rămâne în guvern
Actualul ministru al Dezvoltării, liberalul Eduard Hellvig nu va părăsi însă guvernul. O va face însă colegul său de partid Ovidiu Silaghi. Potrivit surselor EVZ, Hellvig va prelua de la acesta conducerea Ministerului Transporturilor. Scoaterea lui Silaghi din guvern este o dorinţă mai veche a preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Ministrul Transporturilor a rănit orgoliul şefului său de partid, fiind astfel trecut pe lista neagră a remaniabililor.
Incidentul care l-a enervat pe Antonescu s-a petrecut la 18 iulie, când a fost deschisă circulaţia pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, precum şi pe un tronson din autostrada Bucureşti-Constanţa. Din lipsă de fler politic, Ovidiu Silaghi i-a invitat la ceremonia de tăiere a panglicii doar pe premierul Victor Ponta şi pe fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit unor surse USL, Crin Antonescu, pe atunci preşedinte interimar, s-a supărat foarte tare, având în vedere că Tăriceanu este adversarul său în PNL. Ulterior, ministrul l-a invitat pe Antonescu la o altă ceremonie, de anvergură mai mică. Şeful liberalilor a refuzat acest premiu de consolare.
O poziţie importantă în Ministerul Transporturilor a primit şi Partidul Conservator. Săptămâna trecută, Dan Voiculescu şi-a impus un apropiat- pe preşedintele PC Satu Mare Cristinel Smaduîn funcţia de director al Companiei Naţionale a Aeroporturilor Bucureşti (CNAB).
Cristinel Smadu l-a înlocuit pe liberalul Cornel Poteraşu. Potrivit unor surse EVZ, ministrul Silaghi a luat această decizie în ciuda opoziţiei unor membri din conducerea PNL.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, va pleca din guvern pentru că i-a rănit orgoliul lui Antonescu
CITIŢI ŞI:

  • Ponta îi pune METROUL ÎN BRAŢE lui Sorin Oprescu
  • Ministrul Silaghi, pe făraş pentru că l-a supărat pe Antonescu
  • Voiculescu a obţinut un post cheie la Transporturi: conducerea aeroportului Otopeni