Roberta Anastase: USL va scădea sub 40% până în primăvară

Roberta Anastase: USL va scădea sub 40% până în primăvară

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat pentru RFI că USL va scădea sub 40% la primăvară şi pune scăderea Uniunii în sondaje pe seama discursului "demagogic" al celor doi lideri ai acesteia.

Roberta Anastase a comentat sondajul IMAS publicat de ziarul Adevărul, conform căruia USL a scăzut sub 50%, la 49 de procente, în timp ce liderul PSD, Victor Ponta, a pierdut la rândul său 6% în numai două luni. "Este primul sondaj care relevă căderea sub 50% a USL-ului. Este cea mai spectaculoasă cădere a unui partid aflat în Opoziţie". a spus Anastase. "USL-ul scade în mai puţin de un an de zile 18 procente. Explicaţiile găsite de Anastase ar fi "discursul demagogic folosit de Opoziţie, în mod special de liderul PSD", dar şi de "gestul de a-şi sacrifica al doilea om în stat (Mircea Geoană-n.n.)". "Iată, într-o lună de zile, USL-ul scade mai mult de patru procente, ceea ce se justifică în mod special prin acest gest de ură în interiorul USL-ului, dar în acelaşi timp şi printr-un discurs extrem de riscant în perioadă de criză. Gândiţi-vă că luna trecută cei de la USL vorbeau despre suspendarea preşedintelui. Orice om care trăieşte în realitatea de astăzi realizează că nu e nevoie să suprapui peste o criză economică una politică (…)", a apreciat prim-vicepreşedintele PDL. Aceasta a mai afirmat că "USL-ul poate fi foarte uşor tradus prin Ură, Scandal şi Lăcomie". "Astea sunt etichetele care sunt la îndemână când te uiţi la USL", a spus ea.

Roberta Anastase a mai declarat că se aşteaptă ca Uniunea Social Liberală să scadă sub 40% în următoarele luni: "Mie îmi este foarte clar că USL-ul va scădea în primăvară sub 40% şi în acel moment, lucrurile sunt practic pierdute pentru ei, ca şi uniune". CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta pe tobogan: a pierdut 6% în două luni
  • Sondaj IMAS: USL a căzut sub pragul de 50%

Ne puteți urmări și pe Google News