Robbie Williams, înlocuitor ideal pentru Robert Plant | VIDEO

Robbie Williams, înlocuitor ideal pentru Robert Plant | VIDEO

După ce legendara trupă rock Led Zeppelin a anunţat oficial că renunţă la solistul său, Robert Plant, în presa internaţională se dezlănţuie un val de speculaţii dintre cele mai bizare, legate de urmaşul lui Plant.

Revista germană „Stern“ publică un „Top 10“ al potenţialilor candidaţi la postul de solist în Led Zeppelin, printre care se află şi Robbie Williams.

Robert Plant a urcat pe scenă pentru concertul pe care trupa reunită l-a susţinut în decembrie 2007 la Londra, dar, în ciuda imensului succes pe care l-au avut în această formulă, membrii formaţiei se declară prea „obosiţi să aştepte decizia lui Plant de a se alătura din nou trupei“ şi au decis să caute un nou solist. Cel puţin aşa declara recent Paul Jones, basistul în vârstă de 62 de ani al trupei, citat de postul BBC. Discuţia referitoare la cine i-ar putea urma lui Plant, care a consimţit să ia parte la concertul din Londra, dar a ezitat când a fost vorba de un „comeback permanent“, încurajând speculaţii „sălbatice“ în presa internaţională. Zece variante

Revista „Stern“ publică o listă cu zece artişti pe care i-ar vedea înlocuindu-l pe Plant pentru turneul Led Zeppelin. Unul dintre aceştia este Robbie Williams, cu argumentul că acesta ar asigura un succes uriaş, având în vedere nenumăratele beneficii ale acestei asocieri.   „În primul rând, Led Zeppelin ar câştiga şi publicul tânăr, Robbie şi-ar relansa cariera, iar Take That nu ar mai avea motive să spere că Williams s-ar întoarce vreodată la ei“. Dacă Williams pare mai mult o glumă în acest context, un candidat serios este solistul formaţiei „Alter Bridge“, Myles Kennedy, despre care se scrie că ar fi făcut deja câteva probe cu Led Zeppelin. Printre celelalte nume „aruncate în joc“ de publicaţia germană se numără şi o femeie, Sarah McLellan.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Teoretic, McLellan ar fi prima candidată, dacă ţinem cont că ea e solista variantei feminine a formaţiei Led Zeppelin, respectiv Lez Zeppelin“, scrie „Stern“. Alţi posibili solişti luaţi în considerare sunt Dave Grohl (Foo Fighters), Scott Weiland (Velvet Revolver), Chris Cornell (Audioslave), Ian Astbury (Riders On The Storm), Justin Hawkins (The Drakness) sau cel al actorului Mark Wahlberg, „care în rolul pentru noul său film «Rock Star» cel puţin arată ca unul care s-ar potrivi în Led Zeppelin“. Alte publicaţii vehiculează nume precum Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, ca potenţial urmaş al lui Plant, la microfonul formaţiei înfiinţate în 1968 şi care a vândut până acum peste 300 de milioane de discuri. Pregătiri de turneu

Cine va cânta în cele din urmă hiturile legendare, precum „Stairway to Heaven“, „Whole Lotta Love“ sau „The Song Remains the Same“ în locul lui Plant rămâne, deocamdată, un secret şi cu certitudine nu în mâinile celor de la „Stern“.

Cu câteva luni în urmă, presa britanică anunţa chiar că Plant ar fi decis să se alăture colegilor săi încă o dată, veste dezminţită ulterior. Cert este, deocamdată, doar că formaţia va începe un turneu mondial în 2009.