Evenimentul Zilei > Actualitate > Rio de Janeiro anulează faimoasa petrecere de Revelion din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron
Rio de Janeiro anulează faimoasa petrecere de Revelion din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron

Rio de Janeiro anulează faimoasa petrecere de Revelion din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron

Rio și-a anulat ceremoniile de Revelion pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în întreaga lume. Primarul orașului, Eduardo Paes, a spus că decizia a fost luată „cu tristețe”, dar că organizatorii „respectă sănătatea”.

Înainte de pandemia de COVID-19, oamenii călătoreau din toată lumea pentru a se alătura milioanelor de petreci pe plaja Copacabana pentru a experimenta sărbătorile emblematice ale Braziliei.

Renunțarea la acest eveniment pentru al doilea an consecutiv vine în timp ce țările din întreaga lume se luptă cu transmiterea noii tulpini Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Ultimele cifre oficiale arată că Brazilia a înregistrat vineri 221 de decese provocate de coronavirus și 10.627 de cazuri noi.

Țara din America de Sud a înregistrat acum un total de 615.400 de decese provocate de coronavirus și 22.129.409 de cazuri confirmate. Domnul Paes a spus: „Respectăm știința. Deoarece există opinii divergente între comitetele științifice, vom rămâne cu cele mai restrictive. Consiliul orășenesc spune că se poate. Statul spune că nu. În acest sens, vom anula evenimentul oficial de Revelion de la Rio”.

El a adăugat: „Decizia o iau cu tristețe, dar nu putem organiza acest eveniment fără garanția tuturor autorităților sanitare. Din păcate, nu putem organiza o petrecere de această amploare, în care avem foarte multe cheltuieli și logistică implicată, fără timpul minim de pregătire. Dacă aceasta este porunca statului (nu asta mi-a spus guvernatorul), să acceptăm asta.”

Între timp, președintele brazilian, Jair Bolsonaro, urmează să fie investigat după ce a susținut că vaccinurile împotriva coronavirusului ar putea crește șansa de a contracta SIDA. Dl Bolsonaro a încălcat regulile locale de sănătate de la începutul pandemiei și s-a plâns că restricțiile care vizează controlul coronavirusului fac mai mult rău decât bine. De asemenea, acesta este nevaccinat și în prezent, potrivit Sky News.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: