Evenimentul Zilei > Actualitate > REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Victor Ponta: USL a scos PDL din Bucureşti
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Victor Ponta: USL a scos PDL din Bucureşti

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012. Victor Ponta: USL a scos PDL din Bucureşti

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în această seară, după publicarea exit-poll-urilor, că USL a scos PDL din Bucureşti, ceea ce este "un moment istoric".

Victor Ponta a spus că rezultatul alegerilor locale este prima legitimare prin vot a USL.
Potrivit premierului, rezultatele dovedesc foarte clar că USL, în timp, indiferent de contestări sau atacuri, s-a dovedit că este o alianţă politică în care românii îşi pun cea mai mare încredere.
"Împreună, USL am scos PDL din Bucureşti, şi e un moment istoric", a spus Ponta.
"Rezultatele dovedesc foarte clar că USL, care s-a născut din speranţa şi curajul câtorva dintre noi, în timp, indiferent de contestări, de atacuri, de arme folosite împotriva noastră, s-a dovedit ca alianţă politică pentru români ca fiind de cea mai mare încredere. Mă bucur că împreună – USL – am cucerit Palatul Victoria şi Guvernul României, (…) sunt convins că rezultatul pe care îl vor confirma exit-poll-urile va arăta că am câştigat oraşe şi judeţe pe care adversarii noştri le considerau de necucerit", a declarat preşedintele PSD, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL, citate de Agerpres.
Victor Ponta a spus, totodată, că este mulţumit, în calitate de prim-ministru, că a putut arăta că se pot organiza alegeri, după câteva "momente regretabile şi ruşinoase pentru România", şi a anunţat că vor fi sancţionaţi cu duritate toţi cei care au încălcat legea electorală."Şi am dovedit, după câteva rânduri de alegeri care scoteau România din rândurile ţărilor democratice, că se pot organiza alegeri corecte. Mă alătur apelului făcut de Crin Antonescu către toţi colegii noştri de a fi vigilenţi şi de a nu ne mulţumi cu rezultatele din exit-poll-uri. Nu sărbătoreşte nimeni, nu se culcă nimeni, până nu avem toate rezultatele finale şi aceste rezultate vor confirma că România merge alături de USL. (…) Da, am câştigat, rămâne să câştigăm alegerile parlamentare şi prezidenţiale", a subliniat prim-ministrul, care a dorit să le mulţumească zecilor de mii de oameni care au reprezentat România în secţiile de vot, dar şi autorităţilor de resort, precum şi prefecţilor care au contribuit la bunul mers al procesului electoral.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.