REVOLUȚIONAR. Japonezii au inventat OCHELARI care te ajută să slăbești| VIDEO

REVOLUȚIONAR. Japonezii au inventat OCHELARI care te ajută să slăbești| VIDEO

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au inventat un produs care ar putea revoluționa industria produselor pentru slăbit. Ochelarii care măresc, în percepția purtătorului, porțiile de mâncare ar putea deveni soluția celor care le este foarte greu să țină o dietă clasică.

Ochelarii sunt echipați cu numeroase softuri informatice şi sisteme de realitate augmentată. Concret, simțurile purtătorului sunt păcălite ca porțiile de mâncare pe care urmează să le consume să pară mult mai mari decât sunt în realitate.

Un alt truc folosit este modificarea culorii alimentelor în albastru, culoarea cea mai puțin "apetisantă" din întregul spectru.

În timpul testelor, cercetătorii au folosit mai multe tipuri de rame, conectate la un calculator. Copiii care le-au purtat au mâncat cu 10% mai puțini biscuiți deoarece aceștia păreau mult mai mari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următorul proiect ambițios pe lista japonezilor este crearea unui sistem care să înșele complet vedrea și simțul olfactiv al oamenilor. Cu ajutorul lui, utilizatorul poate avea impresia că mănâncă o prăjitură delicioasă când, de fapt, consumă un biscuit sănătos.

  • "Realitatea există numai în mintea noastră", spune coordonatorul proiectului, profesorul Michitaka Hirose, citat de AFP. 

Folosirea realității augumentate pentru slăbit este un început promițător în încercarea oamenilor de știință de a folosi noile tehnologii pentru un stil de viață sănătos.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/spk-2EuZ3hk" frameborder="0" height="315" width="620"></iframe>