Dilema lui Puiu Haşotti:  Cine e mama Mişcării Populare?
 Valer Marian: "Să se verifice scopul, costul şi modul de decontare a vizitei de 10 zile efectuate în Hong Kong, de magistratele Alina Ghica şi Oana Hăineală, în perioada în care prima deţinea funcţia de preşedinte al CSM, iar cealaltă o deţinea pe cea de vicepreşedinte, precum şi motivele pentru care au fost însoţite de doi tineri şi falnici subofiţeri de la SPP, recomandaţi de preşedintele Traian Băsescu. Aş dori să mai clarificaţi, pornind de la destăinuirile unuia dintre subofiţerii de protecţie şi pază, precum şi de la expresia preferată a celor două magistrate – «4pezi» -, dacă, în timpul vizitei, au adoptat poziţia patrupedă ori dacă s-au delectat «4 pe zi» în mirificul şi apetisantul orient".
Anca Boagiu: "Păi, azi dimineaţă auzeam că stăm capră în faţa Uniunii Europene…, şi că ne bubuie pe Schengen, şi leagă de MCV, şi nu ştiu ce nu facem, iar acum aud un coleg care se supără că trebuie să avem o poziţie care să spună: domnule, nu sunt de acord cu ce-mi propui tu, Uniune Europeană".
Puiu Haşotti (despre afirmaţia lui Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, că Traian Băsescu este "tatăl spiritual" al acestei mişcări): "Bun, bun, tatăl spiritual, dar mama, cine e mama Mişcării Populare? O fi vreun serviciu secret? Şi când m-am gândit, m-a trecut un fior pe şira spinării. Zic: «Dacă o fi şi Andreea Pora?» Vă daţi seama? O combinaţie Traian Băsescu – Andreea Pora. Vă daţi seama ce ar putea ieşi? Că, bineînţeles, Mişcarea Populară trebuie să aibă şi o mamă, că doar Traian Băsescu n-a făcut-o prin autofecundare politică, nu?".
Crin Antonescu: "Nu vă îngrijoraţi. Uneori, poţi ofta de plăcere. Acesta era sensul oftatului meu".
Cristian Dumitrescu catre un coleg parlamentar: Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante
Cristian Dumitrescu: "Domnule senator, nu pot să vă felicit pentru ceea ce aţi făcut, dar trebuie să constat că sunteţi persoana care se încadrează cel mai bine. Aţi vorbit 1 minut şi 47 de secunde plin de substanţă. Eu n-am fost atent la ce aţi spus, dar aţi spus lucruri foarte interesante".
Cristiana Anghel: "N-am să pot să stau cu ochii închişi şi cu gura închisă, spunând: «Da, este bine ceea ce se întâmplă»".

Cristian Dumitrescu (preşedinte de şedinţă): "Domnule senator, v-am ascultat cu mare plăcere, sigur că da. Nu fac recomandări, dar aşa, cu mai multă experienţă, când îi chemaţi pe colegii dumneavoastră sus, acolo, ca să vă asculte când vorbiţi la microfon, mai scurtaţi textul, ca din dorinţa dumneavoastră de a vorbi aşa nu s-a înţeles nimic din ce aţi spus. Dar eu, fiind atent, am înţeles".
 
Traian Băsescu, copilul teribil şi hiperkinetic al politicii
 
 Florea Voinea: "Traian Băsescu, acest copil teribil şi hiperkinetic al politicii de chei de Dâmboviţa, a reuşit contraperformanţa de a-şi dinamita singura şansă de revenire în viaţa politică într-un partid de opoziţie puternic".

Puiu Haşotti: "Nu ştiu prin ce joc fonetic, în limba italiană, «dreapta» se numeşte «destra» şi «stânga» se numeşte «sinistra» şi probabil că domnul Traian Băsescu s-a săturat să tot activeze în zona aceasta «sinistră», dar nu de stângă politică, şi s-a gândit în ultimul timp aă fie un om de «dreapta»".
Haralambie Vochiţoiu: "Eu cred că, mai ales în domeniul sănătăţii, ne jucăm cu focul. Vom ajunge în situaţia… Oricum achiziţia şi furnizarea ritmică a tuturor celor necesare la spitalele din România se fac cu foarte multă greutate, cu foarte mare dificultate. (…) De ce să dăm foc la moară, că sunt trei şoareci în ea? Hai să scoatem şoarecii din moară şi moara să-şi vadă de treabă înainte!".