Rețineri pentru delapidare la Primăria Târgoviște. Plângerea datează din 2017!

Rețineri pentru delapidare la Primăria Târgoviște. Plângerea datează din 2017!

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul IPJ Dâmbovița, au reținut trei funcționari ai Primăriei Târgoviște suspecți într-un dosar de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Ancheta are la bază o plângere formulată în urmă cu doi ani, conform Primăriei Târgoviște, în urma unor aspecte semnalate într-un raport de audit al Curții de Conturi.

Polițiștii coordonați de un procuror din cadrul Parchetului au stabilit că cei trei angajați au achiziționat mai multe produse de curățenie, în numele Primăriei, întocmind în fals o serie de documente financiar contabile. Astfel, bugetul local a fost prejudiciat cu 191.896  de lei. Pentru a justifica achizițiile, cei trei au falsificat  77 de facturi fiscale și 77 de chitanțe aferente, aparent emise de firme fantomă.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat patru percheziţii la o instituţie publică din Târgovişte şi pe raza judeţului, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dâmbovița.

Ne puteți urmări și pe Google News