Rețetă de omletă în stil englezesc. Ingredientul pe care nu trebuie să îl omiți pentru a avea un mic dejun ca în Anglia

Rețetă de omletă în stil englezesc. Ingredientul pe care nu trebuie să îl omiți pentru a avea un mic dejun ca în Anglia Sursa foto Arhiva EVZ

Omleta este una dintre cele mai potrivite mâncăruri pentru micul dejun pentru că este foarte ușor de făcut și nici nu vei petrece mult timp în bucătărie. În plus, acest preparat îți va oferi energie pentru toată ziua.

Omleta este unul dintre cele mai simple preparate pe care le poți face. Vei folosi foarte puține ingrediente pentru această rețetă, iar timpul de preparare este unul scurt. În cazul în care vrei să îți impresionezi familia, poți să încerci să prepari omleta în stil englezesc, care este perfectă pentru micul dejun. Mai mult decât atât, este și un preparat foarte sățios.

Omleta în stil englezesc este perfectă pentru zilele în care ai nevoie de foarte multă energie. Medicii nutriționiști au explicat că ouăle îți dau energie datorită cantității mari de substanțe nutritive existente. În plus, ouăle trebuie incluse în toate dietele pentru slăbit. Pentru rețeta de omletă în stil englezesc vei avea nevoie de următoarele ingrediente: două ouă, două felii de pâine, 20 de grame de unt, un sfert de pahar de lapte, un praf de sare și un praf de piper negru.

Mod de preparare omletă în stil englezesc

Pentru început trebuie să pregătești pe masă toate ingredientele de care vei avea nevoie. Pâinea prăjită este opțională, dar este important de precizat că aceasta nu lipsește din niciun mic dejun englezesc. Acesta este și primul pas pe care trebuie să îl urmezi. Vei prăji pâinea și o vei lăsa să se răcească în timp ce te vei ocupa de ouă. Încinge un cub de unt într-o tigaie, iar în timp ce acesta se topește poți să pregătești ouăle.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ouăle le vei sparge într-un castron și le vei bate foarte bine. Ulterior, adaugă sare după gust. Adaugă ouăle în tigaie și amestecă-le cu o lingură de lemn. Ulterior, adaugă un sfert de pahar de lapte și continuă să amesteci. Lasă omleta preț de câteva minute pe foc pentru a se găti. După ce ouăle s-au gătit, poți presăra deasupra piper negru. Peste pâinea deja prăjită și răcită trebuie să adaugi puțin unt și deasupra omleta în stil englezeasc, potrivit Stiridiaspora.