Să prăjești ouă e mai greu decât pare. Puține gospodine știu aceste secrete și evită greșelile

Să prăjești ouă e mai greu decât pare. Puține gospodine știu aceste secrete și evită greșelilesursa: commons.wikimedia.org

Bucătarii au explicat cum se prepară ouăle prăjite ca la restaurant. Gospodinele pot să încerce câteva trucuri simple pentru a avea parte de un mic dejun gustos.

Ouăle prăjite sunt un adevărat deliciu la micul dejung, mai ales cu pâine prăjită și avocado sau o salată de legume. Cu toate astea, multe gospodine nu reușesc să le prepare ca la restaurant. Secretul constă în felul în care le prăjești.

Bucătarii vă recomandă să alegeți o tigaie antiaderentă. Este o investiție bună, în special pentru micul dejun. Tigăile antiaderente au de obicei o durată de viață mai scurtă, așa că nu poți cumpăra una ieftină pe care să o înlocuiești o dată la câteva luni. Este indicat să alegeți o tigaie cât mai mică. Un alt truc este să punem suficientă grăsime pentru a evita ca oul să se ardă sau să se lipească.

Contează și grăsimea pe care o alegem. Untul este cea mai clasică alegere pentru prăjirea ouălor și probabil cea mai bună. Puteți încerca și ulei de măsline sau untură.

Într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, topește o lingură sau două de unt de calitate. Sparge oul în tigaie și gătește timp de 3 minute, sau până când albușul s-a închegat complet. Scoate oul prăjit din tigaie și presară sare și piper. Dacă vrei un ou gătit mediu, topește o lingură sau două de unt. Sparge oul în tigaie și gătește timp de 3 minute. Întoarce pentru câteva secunde oul pe cealaltă parte și scoate-l din tigaie.

Dacă vrei un ou cu gălbenușul tare, topește o lingură sau două de unt. Sparge oul în tigaie și gătește timp de 3 minute. Întoarce-l pe cealaltă parte și mai gătește 2-3 minute, apoi scoate oul prăjit din tigaie, pune sare și piper și servește, potrivit Libertatea.

Cum să faceți o omletă perfectă

Faimosul bucătar Joseph Hadad a explicat și cum se face o omletă la fel de gustoasă ca la restaurant. În primul rând ouăle trebuie bătute bine, însă nu foarte puternic, deoarece riscați să obțineți o omletă densă și cauciucată la final. De asemenea, este important să folosiţi și o tigaie adecvată pentru cantitatea de omletă pe care o pregătiți. Nu trebuie să puneți foarte mult ulei și nici nu trebuie să îl încingeți prea tare.

Este indicat să faceți omleta cât mai groasă.

Ne puteți urmări și pe Google News