Rețetă de omletă în stil georgian. Ingredientele care îi oferă gustul aparte

Rețetă de omletă în stil georgian. Ingredientele care îi oferă gustul aparteSursa foto Arhiva EVZ

Există o multitudine de rețete pentru omleta perfectă. De asemenea, fiecare cultură are propriul stil și propriile ingrediente care îi oferă acestui preparat un gust specific tradițional. Iată cum să faci Chirbuli, omletă în stil georgian.

Pentru Chirbuli e mereu nevoie de coriandru și nuci, ingrediente specifice culturii din Georgia. De asemenea, vor fi incluse roșii, care o vor face moale și suculentă.

Ingrediente pentru Chirbuli

Ingredientele de mai jos sunt pentru două porții. Așadar, dacă vreți să o savurați singur, cantitățile vor fi înjumătățite. E nevoie de:

  • cinci ouă;
  • patru roșii;
  • o ceapă;
  • o mână de nuci;
  • patru-cinci căței de usturoi;
  • o lingură pastă de tomate;
  • două linguri ulei vegetal;
  • zece grame unt;
  • trei fire ceapă verde;
  • verdețuri - mărar, pătrunjel, coriandru - după gust;
  • sare după gust;
  • 1/2 cană apă.

Cum să prepari cea mai bună omletă în stil georgian

Prima oară curățăm ceapa și o tocăm mărunt. La fel se va proceda și cu usturoiul și cu nucile. Roșiile vor fi tăiate în cuburi.

Roșiile pot fi lăsate cu coajă și nu vor fi stoarse de suc, acesta fiind chiar elementul care îi va oferi preparatului o aromă mai intensă și îl va face mai moale. Verdeața va fi tăiată mărunt.

Într-o tigaie se adaugă unt, iar când acesta este încins se adaugă ceapa. Puneți și usturoiul și nucile în tigaie. Prăjiți totul împreună încă un minut, amestecând. Ulterior, se adaugă roșiile tăiate cuburi și sucul de la ele, după care se adaugă apa.

Pentru câteva minute lăsați toate ingredientele să fiarbă împreună.

După aceea, reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ cinci minute. Puteți adăuga sarea.

Când ingredientele s-au omogenizat, adăugați cu grijă ouăle, fără a amesteca. E necesar ca gălbenușurile să nu fie sparte. Acoperiți tigaia cu un capac și așteptați până când ouăle sunt gata. De obicei durează aproximativ cinci minute, potrivit știridiaspora.ro.

La final, peste chirbuli se adaugă verdețurile, iar preparatul este gata de a fi servit. preparate în acel fel, ouăle vor fi cu siguranță îndrăgite de toți membrii familiei.

Ne puteți urmări și pe Google News