Rețetă, cafea cu dovleac copt. O băutură inedită și ușor de preparat
- Emma Cristescu
- 20 octombrie 2022, 14:22
Te-ai plictisit de rețetele clasice? A venit vremea să înveți să prepari cafea cu dovleac copt. Specialiștii au declarat că poți face această băutură și pentru copii, atâta timp cât folosești ciocolată caldă.
Cafea cu dovleac copt este o rețetă perfectă pentru sezonul rece. Aceasta poate fi făcută și pentru copii, dar cu cacao, nu cafea. Specialiștii au declarat că se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente.
Pentru un gust mai intens se adaugă sirop de arțar, de agave sau miere. La capitolul condimente, nu uita de scorțișoară și încearcă combinația „pumpkin spice”, mai exact scorțișoară, nucșoară, ienibahar, ghimbir, cuișoare. Această rețetă este foarte căutată și în cafenelele Starbucks.
Rețetă cafea cu dovleac copt
Ai nevoie doar de câteva ingrediente:
lapte (poate fi lapte obișnuit, degresat, fără lactoză, lapte de migdale/ cocos/ soia/ orice îți place ție)
piure de dovleac (se obține din dovleac copt și trecut prin blender, dar îl poți găsi și la conservă)
zahăr
cafea
scorțișoară
sirop de vanilie
frișcă
condimente pentru plăcinta de dovleac
Puneți într-un vas pe foc laptele, piureul de dovleac și 2-3 lingurițe de zahăr, în funcție de cantitatea pe care o faceți. După ce laptele s-a încălzit și zahărul este topit, adăugați siropul de vanilie, condimentele și cafeaua (aici puteți adapta cantitatea, în funcție de cât de pregnant doriți să fie gustul de cafea). Amestecați și turnați într-o cană. Puneți deasupra o cantitate generoasă de frișcă și presărați scorțișoară, potrivit teoskitchen.ro.
Secretul unei cafele perfecte
Specialiștii au mai dezvăluit și cum să faci o cafea simplă, dar perfectă. Secretul este să pui o linguriță de apă rece în băutură. Trebuie să aștepți doar 30 de secunde pentru a vedea rezultate. Zațul din cafeaua la ibric este o mare problemă, dar poți scăpa de el foarte ușor.
Nu uita să bei cafea cu moderație pentru a nu avea probleme de sănătate. „În ceea ce privește consumul de cafea, moderația este cheia, iar nivelurile deosebit de ridicate de consum pot avea efecte adverse pe termen lung asupra creierului. Aceste noi date sunt îngrijorătoare și este necesar să se efectueze alte studii atent controlate pentru a clarifica efectele cafelei asupra creierului”, a declarat unul dintre autorii studiului, Elina Hypponen, doctor în științe, profesor de epidemiologie nutrițională și genetică și director al Centrului australian pentru sănătate de la Universitatea din Australia de Sud.