Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > „Rețeaua Deontologilor” – am aflat cum se pun la cale protestele din Justiție
„Rețeaua Deontologilor” – am aflat cum se pun la cale protestele din Justiție

„Rețeaua Deontologilor” – am aflat cum se pun la cale protestele din Justiție

O filmare explozivă ne-a arătat cum se pun la cale protestele în justiție, cum sunt întrepătrunse interesele unor magistrați cu tastatura unor ziariști. "Rețeaua Deontologii" în plină activitate!

Ieri seară, la România TV am asistat la niște scene incredibile. Filmate. Totul se întâmplă la restaurantul „Lokal” de pe strada Mihai Eminescu, nr 57, pe 20 februarie. Personajele sunt:

  • procurorul Horațiu Radu, candidat la șefia Parchetului General, din 12 iunie 2019, Horațiu Radu este delegat de Consiliul Superior al Magistraturii în funcția de adjunct al Procurorului General.
  • judecătorul penalist de la Tribunalul Ilfov Răzvan Păștilă
  •  jurnalistul Alex Costache, de la TVR și G4Media (unde semnează cu pseudonimul Alin Ionescu)
  • jurnalistul Cosmin Savu de la „România, te iubesc”

Cei patru, timp de 5 ore au chefuit în acest local, cu bere, punând la cale ceva. Ce? Nu s-a putut auzi pe înregistrare decât cuvântul șpagă! S-a dat, s-a luat? Nu știm.

Despre întâlnirea conspirativă puteți citi AICI

Întrebarea care se pune este însă alta! Așa se pun șefii de parchete? Deontologii de la g4media la masa cu un Procuror CSM? Este normal ca Alex Costache (TVR și G4 Media), cel pe care a fost identificat de mult timp ca fiind liderul grupării „Deontologii”, jurnaliștii dedicați trup și suflet Binomului Coldea-Kovesi să fie inițiatorul unor proteste în justiție, despre care tot el relatează. Uneori atacând candidații propuși de Predoiu, dar de fiecare dată apărându-l pe Horațiu Radu.

Cred că filmarea de aseară este mai gravă decât protocoalele din 2009. Easte ilustrarea mizeriei din această zonă, o combinată între jurnaliști, procurori și judecători, pe care am devoalat-o ca fiind parte a organizației „Noi Suntem Statul” încă din 2017. Acum avem dovada.

Și dacă vă întrebați de ce asociația condusă de adjunctul Parchetului Militar, procurorul Pârlog a atacat în contencios administrativ decretele semnate de președintele Klaus Iohannis, sau de ce prim-procurorul de la Craiova, Sorin Lia, a făcut același lucru, vă putem spune că o parte a răspunsului se găsește în cheful cu bere al Rețelei Deontologii.